Εθνική Tράπεζα : Διάκριση στο Εξοικονόμηση κατ’ οίκον
Την πρώτη θέση συνεχίζει να κατέχει η Εθνική Τράπεζα, όσον αφορά τον αριθμό των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί και εκταμιεύσεων που έχουν πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του Προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον», το οποίο έχει ξεκινήσει από το Φεβρουάριο του 2011 με σκοπό την ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, από την έναρξη του προγράμματος μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί στην Εθνική Τράπεζα περισσότερες από 40.000 αιτήσεις δανείων για υπαγωγή στο Πρόγραμμα και έχει εγκριθεί συνολικό ποσό 105 εκατ. ευρώ.
Η αναθεώρηση του Προγράμματος η οποία περιλαμβάνει την παροχή νέων κινήτρων όπως η αύξηση της επιχορήγησης σε ποσοστό μέχρι και 70% των επιλέξιμων δαπανών όπως και η κάλυψη της αμοιβής του συμβούλου έργου για την υποβολή της αίτησης είχε ως αποτέλεσμα να ενταθεί το ενδιαφέρον των πολιτών για το Πρόγραμμα. Τους τελευταίους μήνες υποβάλλονται στην Τράπεζα πάνω από 150 αιτήσεις ημερησίως. Ως τις αρχές Νοεμβρίου ολοκληρώθηκαν από πλευράς της Εθνικής (έγκριση, συγκέντρωση δικαιολογητικών κλπ) 8.500 φάκελοι οι οποίοι είτε έχουν υπαχθεί ήδη στο Πρόγραμμα είτε αναμένεται να υποβληθούν για υπαγωγή μέσα στο επόμενο διάστημα. Ο ρυθμός των υποβαλλόμενων αιτήσεων αναμένεται να αυξηθεί ακόμα περισσότερο κατά το επόμενο διάστημα.
Η Εθνική Τράπεζα έχει εκταμιεύσει συνολικό ποσό 28 εκατ. ευρώ σε έργα που έχουν ολοκληρωθεί και σε έργα που βρίσκονται σε διαδικασία υλοποίησης.
Επιπλέον και προκειμένου να εξυπηρετούνται όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες σε σύντομο χρονικό διάστημα η Εθνική Τράπεζα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια επιτάχυνσης της διαδικασίας αξιολόγησης των αιτήσεων.
Στόχος της Εθνικής Τράπεζας παραμένει η μέγιστη απορρόφηση των κεφαλαίων κατά τους επόμενους μήνες που το Πρόγραμμα θα είναι σε ισχύ π
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Συναγερμός για την κακοκαιρία: Σε επιφυλακή Δήμοι, Πυροσβεστική, ΕΜΑΚ και Ένοπλες Δυνάμεις
- Συρία: Ο Αλ Σάρα έδωσε τέσσερις ημέρες στους Κούρδους να «ενσωματωθούν πρακτικά» στους θεσμούς στη Χασάκα
- LIVE: Ολυμπιακός – Μακάμπι Τελ Αβίβ
- Η Σίντνεϊ Σουίνι επιστρέφει στo «Euphoria» ως μέλος του OnlyFans – «Απλά παράγω περιεχόμενο»
- Αγρίνιο: «Ο άντρας μου προκαλούσε τον δράστη» αποκάλυψε η σύζυγος του θύματος – Πισώπλατα η επίθεση
- Ευρωκοινοβούλιο: Πυροδοτεί τη «βόμβα» – «Παγώνει» την εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ
