Ξεκίνησε η διάσκεψη του ΟΗΕ στο Κατάρ για την κλιματική αλλαγή
Άρχισε στην Ντόχα η 18η διάσκεψη του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή, με τη συμμετοχή εκπροσώπων από περίπου 190 χώρες και στόχο την πρόοδο στις δύσκολες διαπραγματεύσεις για τον περιορισμό των εκπομπών αερίων που ευθύνονται για το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Οι προσδοκίες για μεγάλα βήματα είναι μάλλον χαμηλές, και η διάσκεψη αναμένεται να επικεντρωθεί στην παράταση του Πρωτοκόλου του Κιότο -ενώ αναδυόμενες και αναπτυσσόμενες χώρες έχουν συμφωνήσει στον ορίζοντα του 2015 για να καταρτιστεί νέα συμφωνία για τη μείωση εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.
Άρχισε στην Ντόχα η 18η διάσκεψη του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή, με τη συμμετοχή εκπροσώπων από περίπου 190 χώρες και στόχο την πρόοδο στις δύσκολες διαπραγματεύσεις για τον περιορισμό των εκπομπών αερίων που ευθύνονται για το φαινόμενο του θερμοκηπίου.
Η διάσκεψη θα ολοκληρωθεί στις 7 Δεκεμβρίου. Τρεις ημέρες νωρίτερα θα φτάσουν στην πρωτεύουσα του Κατάρ περισσότεροι από 100 υπουργοί για να πάρουν μέρος στις εργασίες που όλοι ελπίζουν ότι θα καταλήξουν σε συμφωνία, ένα νέο βήμα στις διαπραγματεύσεις υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, οι οποίες άρχισαν το 1995.
Η νέα αυτή περιβαλλοντική συνάντηση πραγματοποιείται ενώ πολλαπλασιάζονται τα σημάδια της αυξανόμενης υπερθέρμανσης του πλανήτη, καθώς και οι εκκλήσεις για άμεση αντιμετώπισή της. «Είναι μια διάσκεψη ουσιαστικής σημασίας» τόνισε ο πρόεδρος της διάσκεψης, υπουργός του Κατάρ Αμπντουλάχ αλ-Ατίγιαχ.
Ανάμεσα στα σημαντικά θέματα που θα συζητηθούν είναι η δεύτερη πράξη του πρωτοκόλλου του Κιότο, με καθαρά συμβολική σημασία, το προσχέδιο των βασικών αρχών μιας συνολικής συμφωνίας μέχρι το 2015 και η παροχή οικονομικής βοήθειας στις πλέον ευάλωτες χώρες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Νομικό μέτωπο από Costco, Revlon και Kawasaki κατά των δασμών Τραμπ
- Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]
- Συνομιλία Ερντογάν με Μαδούρο για την έκρυθμη κατάσταση ανάμεσα στην Βενεζουέλα και τις ΗΠΑ
- Ο CEO της Magnum συμμαχεί με τον Κένεντι για μια «πιο υγιή Αμερική»
- Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]
- Νέες απαγωγές στη Νιγηρία – Κακοποιοί απήγαγαν χωρικούς και ζητούν λύτρα
