Δύο νεκροί και μεγάλες καταστροφές από τις πλημμύρες στη Μεγάλη Βρετανία
Δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 800 σπίτια πλημμύρισαν στη Βρετανία και την Ουαλία μετά από ισχυρές βροχοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους που πνέουν από την Πέμπτη. Οι περιφέρειες της Κορνουάλης και του Ντέβον έχουν κυρίως πληγεί από την κακοκαιρία των τελευταίων ημερών. Συγκλονισμένος δήλωσε σε μήνυμά του στο Twitter ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, και υποσχέθηκε ότι θα γίνει ό,τι είναι δυνατό για να βοηθήσει αυτούς που έχουν ανάγκη.
Δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 800 σπίτια πλημμύρισαν στη Βρετανία και την Ουαλία μετά από ισχυρές βροχοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους που πνέουν από την Πέμπτη.
Σε μήνυμα του στο Twitter, την Κυριακή, ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε συγκλονισμένος από τις πλημμύρες στις αγροτικές περιοχές της Κορνουάλης και υποσχέθηκε ότι θα γίνει ό,τι είναι δυνατόν για να βοηθήσει αυτούς που έχουν ανάγκη.
Ο Βρετανικός Οργανισμός Περιβάλλοντος εκτιμά ότι 70.000 σπίτια απειλούνται από τις πλημμύρες στα νότιο-δυτικά της Βρετανίας και της Ουαλίας.
Έντονες βροχοπτώσεις προβλέπονται και σήμερα Δευτέρα στο νοτιοδυτικό τμήμα της Βρετανίας και της Ουαλίας, όπου οι περιφέρειες της Κορνουάλης και του Ντέβον, στα νοτιοδυτικά, έχουν μέχρι στιγμής δεχθεί τον κύριο όγκο της κακοκαιρίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 3-2: Μια «ανάσα» από το πρωτάθλημα οι «πράσινοι» με ανατροπή
- Μακρόνησος: Προσάραξη ρυμουλκού βόρεια του νησιού – Προκλήθηκε εισροή υδάτων
- Σαν σήμερα η Σφαγή του Kεντ – Ο Νιλ Γιάνγκ, το Ohio και μια προδομένη, ματωμένη επανάσταση
- Ανδρουλάκης: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο πρωθυπουργός των εκτροπών»
- Νέα προσπάθεια εξαπάτησης με μήνυμα για δήθεν πρόστιμο από την Τροχαία
- Πόσο ακραία ήταν η ψυχρή εισβολή στις αρχές Μαΐου – Τι δείχνουν τα στοιχεία του Meteo
