Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών – Εθελοντών – Φίλων – Ιατρών (Κ.Ε.Φ.Ι.) Αθηνών διοργανώνει την 9η επιστημονική ημερίδα του με θέμα «Καρκίνος… Μπορεί να νικηθεί!» που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012 στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο Τιτάνια (Πανεπιστημίου 52) από 10.00-21.00.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό, ενώ θα χορηγηθούν και βεβαιώσεις παρακολούθησης στους φοιτητές ιατρικών σχολών και λοιπών επαγγελμάτων υγείας.

Επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων από το χώρο της υγείας θα σας ενημερώσουν για τις εξελίξεις στην πρόληψη και θεραπεία του καρκίνου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης και μετά την ενημερωτική ομιλία για τη Μεταμόσχευση Μυελού των Οστών/Αιμοποιητικών Κυττάρων, για όσους το επιθυμούν, θα υπάρχει η δυνατότητα εγγραφής, στη Δεξαμενή Εθελοντών Δοτών.

Τα δείγματα θα ληφθούν από Ιατρούς Αιματολόγους, με τους οποίους θα μπορείτε να συζητήσετε και να λύσετε οποιαδήποτε απορία σας.

Ο Σύλλογος Kαρκινοπαθών-Εθελοντών-Φίλων-Ιατρών Αθηνών, ιδρύθηκε και ολοκλήρωσε τη νόμιμη σύστασή του την άνοιξη του 2004, με σκοπό να προσφέρει ψυχολογική υποστήριξη σε κάθε νέο ασθενή και την οικογένειά του.

Στόχος του Συλλόγου είναι να αποτελέσει στήριγμα στις δύσκολες στιγμές της διάγνωσης, του χειρουργείου και των θεραπειών, χώρος ανταλλαγής εμπειριών και συναισθημάτων με στόχο την αλληλοβοήθεια και τη δυναμική διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας (υγειονομικών, κοινωνικών, εργασιακών), ώστε να ανατραπεί η αμηχανία της κοινωνίας και ο φόβος που συνοδεύει την ασθένεια του καρκίνου.

health.in.gr