Την πιστοληπτική ικανότητα της Γαλλίας υποβάθμισε η Moody’s
Λίγες ώρες πριν από το αποφασιστικής σημασίας για το μέλλον της Ευρωζώνης Eurogroup, o οίκος Moody's υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας κατά μία μονάδα από AAA σε AA1 διατηρώντας την προοπτική της γαλλικής οικονομίας ως «αρνητική». Αντιδρώντας στην υποβάθμιση, το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών ανέφερε πως δεν αμφισβητούνται τα θεμελιώδη στοιχεία της γαλλικής οικονομίας και ότι το Παρίσι παραμένει προσηλωμένο στις δεσμεύσεις του για εξυγίανση.
Λίγες ώρες πριν από το αποφασιστικής σημασίας για το μέλλον της Ευρωζώνης Eurogroup, o οίκος Moody’s υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας κατά μία μονάδα από AAA σε AA1 διατηρώντας την προοπτική της γαλλικής οικονομίας ως «αρνητική».
Αντιδρώντας στην υποβάθμιση, το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών ανέφερε πως δεν αμφισβητούνται τα θεμελιώδη στοιχεία της γαλλικής οικονομίας και ότι το Παρίσι παραμένει προσηλωμένο στις δεσμεύσεις του για εξυγίανση.
Στην ανακοίνωσή της η Μοοdy’s κάνει αναφορά στον κίνδυνο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, την έλλειψη αναπτυξιακής προοπτικής της οικονομίας και το ενδεχόμενο να η Γαλλία να συνεισφέρει στη διάσωση άλλων χωρών.
Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s είχε επίσης αφαιρέσει το ΑΑΑ από τη Γαλλία τον περασμένο Ιανουάριο.
Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί σημείωσε την Τρίτη πως η υποβάθμιση δεν αμφισβητεί τα θεμελιώδη της γαλλικής οικονομίας. Τόνισε επιπλέον πως διαφωνεί με την εκτίμηση του οίκου για τους κινδύνους του γαλλικού τραπεζικού συστήματος, λέγοντας πως τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της χώρας είναι στέρεα.
Η υποβάθμιση, είπε ο Μοσκοβισί, αποτελεί «κύρωση κατά της οικονομικής διαχείρισης του παρελθόντος». Το Παρίσι, τόνισε, είναι αποφασισμένο να συνεχίσει στην οδό των μεταρρυθμίσεων που έχει ήδη αρχίσει να εφαρμόζει.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Στο «σημείο μηδέν» ξανά οι έρευνες για την Λόρα – Τι αναζητούν οι αστυνομικοί
- Περισσότερες απορίες, παρά απαντήσεις από την ΑΑΔΕ για την παραίτηση των ελεγκτών του ΟΠΕΚΕΠΕ
- Νεκρό το φιλόδοξο σχέδιο της NASA για μεταφορά δειγμάτων από τον Αρη
- Νέο άλμπουμ, παλιοί λογαριασμοί και ένα μεγάλο ερώτημα: Τι σκεφτόμαστε σήμερα όταν ακούμε τον Morrissey;
- Φουλ για πλεονέκτημα ο Ολυμπιακός, έπεσε ο Παναθηναϊκός – Οι πιθανότητες για τη regular season της Euroleague (pic)
- Συρία: Νέα κλιμάκωση – Η συμφωνία με τη Δαμασκό «δεν ισχύει πλέον» δηλώνουν οι Σύροι Κούρδοι


