Την τελευταία του πνοή άφησε το Σάββατο σε ηλικία 77 ετών ο ηθοποιός Μάκης Ρευματάς. Ο γνωστός ηθοποιός, που έπασχε από λέμφωμα, πριν μερικούς μήνες είχε μιλήσει για την περιπέτεια της υγείας του.

«Ταλαιπωρήθηκα πάρα πολύ και πέρασα μεγάλη αγωνία, γιατί τρεις ολόκληρους μήνες ήμουν σε νοσοκομείο των βορείων προαστίων και δεν έβρισκαν τι έχω. Ήμουν ο πιο γερός ασθενής… Έκανα τόσες εξετάσεις, που δεν έχει κάνει άλλος και όλα τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά. Ένα θετικό, να ξέρω τι έχω, τίποτα…

» Ώσπου πρήστηκε ένας αδένας πίσω από το αφτί… Απευθύνθηκα σε έναν καταπληκτικό αιματολόγο, στο Λαϊκό Νοσοκομείο, ο οποίος βρήκε ότι έχω λέμφωμα. Απλώς ήταν μπελαλίδικο, γιατί έπρεπε να κάνω οκτώ χημειοθεραπείες. Και επειδή φορτώνεται ο οργανισμός με κορτιζόνη αισθάνεσαι κάποια μικροζάλη. Όταν οι λεμφαδένες παρουσιάζουν ένα είδος διόγκωσης εξωτερικό και εσωτερικό, ο θεράπων γιατρός σου πρέπει να έχει εμπειρία, για να ανακαλύψει αμέσως με μια απλή εξέταση τι έχεις και να σου δώσει την κατάλληλη χημειοθεραπεία» είχε πει ο Μάκης Ρευματάς για την ασθένειά του.

Ο Μάκης Ρευματάς γεννήθηκε το 1935 στην Αθήνα.

Φιλμογραφία

  • Μοιραία Σχέση (2009) [Σκαρλάτος]
  • Οι Αριθμημένοι (1998) [διευθυντής τράπεζας]
  • Ο Αδέξιος Εραστής (1985) [ιδιωτικός ντετέκτιβ]
  • Τα Πρόσωπα του Θεού (1985) [Μηνάς Ξένος]
  • Οι Κομάντος με τα Μανούλια (1982)
  • Κατάσκοπος Νέλλη(1981) [συνταγματάρχης Χάινριχ Ντουφτ]
  • Αγώνας Χωρίς Τέλος (1979)
  • Προσκλητήριο στη Μάνα (1979) [Πέτρος]
  • Η δίκη των δικαστών (1974) [Παναγιώτης Βαλσαμάκης]
  • Παύλος Μελάς (1974)
  • Μια γυναίκα, μια αγάπη, μια ζωή! (1971) [Νίκος]
  • Παπαφλέσσας / Η μεγάλη στιγμή του ’21 (1971)
  • Ένας τρελλός γλεντζές (1970) [Μάκης]
  • Η Σκλάβα (1970) [Βλάσης]
  • Η Ωρα της Αληθειας (1969)
  • Η Δασκάλα με τα Ξανθά Μαλλιά (1969)
  • Αγάπη για πάντα (1969) [Κώστας]
  • Ο Άγιος Νεκτάριος (1969)
  • Ο μπλοφατζής (1969)
  • Όταν η πόλις πεθαίνει (1969)
  • Η ώρα της οργής (1968) [(δασάρχης)]
  • Κοντσέρτο για πολυβόλα (1967)
  • Αυτή η Γη είναι Δική μας (1967)
  • Ο πόνος του μπεκρή (1966) [Μανώλης]
  • Στοργή (1965)
  • Αμφιβολίες (1964) [(βοηθός Μπέκα)]
  • Απαγωγή (1964)
  • Διωγμός (1964) [Κοτρίδης]
  • Γαλήνη (1958) [αφηγητής]

Σειρές που έχει παίξει

  • Ανατομία ενός εγκλήματος : Σκηνικό θανάτου 1993-1994 ΑΝΤ1
  • Βελούδο από μετάξι 2004 ALPHA
  • Βραδινές καμπάνες 1996 ΕΤ1
  • Για μια θέση στον ήλιο 1999 MEGA
  • Γιούγκερμαν 1976 ΥΕΝΕΔ
  • Δρόμοι της πόλης 1995 ΑΝΤ1
  • Επικίνδυνες σχέσεις 1992 ΕΤ2
  • Εφιάλτης 1973 ΕΙΡΤ
  • Ζευγάρια 2002 ΑΝΤ1
  • Η Αλτάνα της Πάργας 1990 ΕΤ2
  • Η θεατρίνα 1977 ΕΡΤ
  • Καθρέφτες 1991 ΕΤ2
  • Καραμπόλα 1997 ΑΝΤ1
  • Καρυωτάκης 2009 ΕΤ1
  • Καταδίωξη 1977 ΥΕΝΕΔ
  • Κεκλεισμένων των θυρών 1972 ΕΙΡΤ
  • Μαμά και γιός 2002 ΝΕΤ
  • Μαύρος ωκεανός 2000 ΑΝΤ1
  • Μείνε δίπλα μου 2005 ALPHA
  • Ξενοδοχείο 1981 ΥΕΝΕΔ
  • Ο άνθρωπος δίχως πρόσωπο 1972 ΕΙΡΤ
  • Ο βασιλιάς και το άγαλμα 1975 ΥΕΝΕΔ
  • Ο πρίγκιπας 1996 ΕΤ1
  • Οι παραστρατημένοι 1979 ΕΡΤ
  • Πρόκληση 2001 ΑΝΤ1
  • Σκληρή γη 1988 ΕΤ1
  • Σταύρωση χωρίς ανάσταση 1988 ΕΤ1
  • Συνταγματάρχης Λιάπκιν 1979 ΥΕΝΕΔ
  • Χρόνια πολλά γλυκιά μου 1988 ΕΤ2

Βιντεοταινίες

  • Άγνωστος πόλεμος 1: Καταδικασμένη σε θάνατο 1987
  • Βία και γοητεία 1989
  • Η γυναίκα της πρώτης σελίδας 1987

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ