Υπάρχει πειρατεία στη Κίνα, «αλλά ξεχνάτε πόσα σας πληρώνουμε για software», λέει αξιωματούχος
Παραδεχόμαστε ότι η Κίνα έχει συνδέσει το όνομά της με την «πειρατεία» και τα πλαστά αντίγραφα. Αυτό όμως που παραβλέπουν τα δυτικά ΜΜΕ είναι ότι την ίδια στιγμή η Κίνα είναι η χώρα που πληρώνει τα περισσότερα για εμπορικά σήματα, δικαιώματα και από τους μεγαλύτερους πελάτες software. Με αυτές τις δηλώσεις, ο επικεφαλής του γραφείου πνευματικών δικαιωμάτων στην Κίνα, Tian Lipu, υπεραμύνθηκε της πολιτικής προστασίας στην χώρα του.
«Παραδεχόμαστε ότι η Κίνα έχει συνδέσει το όνομά της με την «πειρατεία» και τα πλαστά αντίγραφα. Αυτό όμως που παραβλέπουν τα δυτικά ΜΜΕ είναι ότι, την ίδια στιγμή η Κίνα είναι η χώρα που πληρώνει τα περισσότερα για εμπορικά σήματα, δικαιώματα και από τους μεγαλύτερους πελάτες software». Με αυτές τις δηλώσεις, ο επικεφαλής του γραφείου πνευματικών δικαιωμάτων στην Κίνα, Tian Lipu, υπεραμύνθηκε της πολιτικής προστασίας στην χώρα του.
Οι ξένες κυβερνήσεις από καιρό πιέζουν την Κίνα να υιοθετήσει μια πιο σκληρή στάση απέναντι στο φαινόμενο της πειρατείας στην χώρα. Τον Απρίλιο του 2012, η Κίνα μαζί με την Ρωσία κατείχαν τις δύο πρώτες θέσεις σε μια όχι και τόσο κολακευτική λίστα, αυτήν στην οποία τοποθετούν κάθε χρόνο οι ΗΠΑ όσους απέτυχαν να αποτρέψουν την κλοπή περιεχομένου που καλύπτεται από copyright.
Ο άνθρωπος που έχει επιφορτιστεί με το έργο αυτό στην Κίνα απάντησε λέγοντας ότι, οι προσπάθειες της κυβέρνησής του δεν έχουν αναγνωριστεί. Επιπλέον, επεσήμανε ένα «γεγονός που παραβλέπετε», δηλαδή ότι η Κίνα «πληρώνει τα περισσότερα για software». Οι δημόσιες υπηρεσίες, οι τράπεζες, τα ασφαλιστικά ταμεία, οι επιχειρήσεις μας, σε όλα το software είναι «αληθινό», είπε.
Made in China, τα περισσότερα προϊόντα της Apple
Ακόμα πρόσθεσε, πως εάν οι ξένες επιχειρήσεις ανησυχούσαν τόσο για την πειρατεία στην Κίνα δεν θα καθιστούσαν την χώρα έδρα για την παραγωγή των προϊόντων τους. Από όλα τα προϊόντα που εμπορεύεται η Apple, τα περισσότερα κατασκευάζονται στην Κίνα. «Όταν τοποθετείται πάνω τους η επωνυμία της Apple και εξαχθούν στις ΗΠΑ, η αξία τους αυτομάτως διπλασιάζεται, κάτι το οποίο θα μπορούσε να συμβαίνει μόνο όταν το περιβάλλον για τα δικαιώματα είναι ασφαλές για το επιχειρείν».
Η ένωση International Intellectual Property Alliance, με μέλη από τον χώρο του κινηματογράφου, του λογισμικού, της μουσικής και των εκδόσεων εκτιμά ότι οι αμερικανικές επιχειρήσεις έχασαν περισσότερα από 15 δισεκατομμύρια δολάρια από την διεθνή κλοπή περιεχομένου με copyright. Τα 14 δισεκατομμύρια αποδίδονται στην πειρατεία software, με πρωταθλητές στην πειρατεία την Κίνα (απώλειες 3,5 δισεκατομμύρια) και την Ρωσία (1,4 δισεκατομμύρια δολάρια).
Σύμφωνα με την μελέτη της IIPA για την συμβολή της αμερικανικής βιομηχανίας copyright στην οικονομία των ΗΠΑ, το 2010 απέφερε 134 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι πωλήσεις της αμερικανικής βιομηχανίας copyright στο εξωτερικό ξεπέρασε τις πωλήσεις άλλων βιομηχανιών, συμπεριλαμβανομένων των αερoσκαφών, αυτοκινήτων, αγροτικών προϊόντων, φαγητού και φαρμάκων, αναφέρεται στην έρευνα Copyright Industries Report 2011.
{{{related}}}
Reuters,In.gr Τεχνολογία
- SMB: Μπαταρίες μεταλλικού νατρίου φορτίζουν σε 4 λεπτά – Εντυπωσιακά αποτελέσματα στις δοκιμές
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Ανοίγουν φάκελοι
- Βενεζουέλα: Αγγίζουν τους 4.500 οι νεκροί από το διπλό σεισμό
- Γαλλία: Συναγερμός για «εξαιρετικά σφοδρή» πυρκαγιά σε δάσος νοτιοανατολικά του Παρισιού
- Γιορτή σήμερα 13 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.07.2026]
- Eurobasket U20: «Βαριά» ήττα για την Εθνική Νέων Γυναικών από την Πορτογαλία (43-78)
- Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Ζητά εσωκομματικό δημοψήφισμα για στήριξη της ΕΛΑΣ και μη κάθοδο στις επόμενες εκλογές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-1-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442