Διαψεύδει η ΕΚΤ διεύρυνση των αποδεκτών εγγυήσεων για τις ελληνικές τράπεζες
Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας διέψευσε δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η η ΕΚΤ διεύρυνε την κλίμακα των αποδεκτών εγγυήσεων που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι ελληνικές τράπεζες για άντλησης ποσών από τον έκτακτο μηχανισμό ρευστότητας (ELA).
Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας διέψευσε δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η η ΕΚΤ διεύρυνε την κλίμακα των αποδεκτών εγγυήσεων που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι ελληνικές τράπεζες για άντλησης ποσών από τον έκτακτο μηχανισμό ρευστότητας (ELA).
Το σχετικό δημοσίευμα στη γερμανική Die Welt «δεν είναι σωστό» ανάφερε ο εκπρόσωπος της ΕΚΤ σε γραπτή του δήλωση. «H γκάμα των αποδεκτών εγγυήσεων για τον ELA στην περίπτωση της Ελλάδας δεν έχει αλλάξει», συμπλήρωσε.
Σύμφωνα με τη Welt, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) συμφώνησε να διευρύνει την γκάμα των χρεογράφων που αποδέχεται ως εξασφαλίσεις, για τη ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών.
Σύμφωνα με πηγές της κεντρικής τράπεζας που επικαλείται η εφημερίδα, η γκάμα των χρεογράφων διευρύνεται έτσι ώστε οι ελληνικές τράπεζες να εξασφαλίσουν δάνεια μέσω του ELA.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μπαγκλαντές: Λεωφορείο γεμάτο επιβάτες κάνει βουτιά σε ποτάμι – 18 νεκροί, πολλοί αγνοούμενοι (βίντεο)
- Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς – Μιλγουόκι Μπακς 130-99: Νέα βαριά ήττα για τα «Ελάφια» – Όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς (vids)
- Πεύκη: Εξουδετερώθηκε η οβίδα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου που βρήκε παρέα παιδιών
- Το δουλεμπόριο Αφρικανών το πιο βαρύ έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, λέει ο ΟΗΕ – Αντιδράσεις ΗΠΑ και Ευρωπαίων
- Έλενα Παπαρίζου: Η λαμπερή εμφάνιση, μετά την περιπέτεια με την υγεία της
- Μετά τον Μέσι, ο… Γκριεζμάν: Έγινε ο δεύτερος πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στο MLS
