Για την μεταφορά εκτός Ελλάδας του ειδικού δεσμευμένου λογαριασμού στον οποίο κατατίθεται η βοήθεια των δανειστών εμμένουν κάποιες χώρες της Ευρωζώνης και διατηρούν το θέμα υπό εξέταση.

Συγκεκριμένα, η γερμανική απαίτηση για τη δημιουργία μηχανισμού στενής παρακολούθησης του τρόπου άσκησης της οικονομικής πολιτικής και ιδίως της διάθεσης των πιστώσεων του προϋπολογισμού είναι η μία από τις πέντε εκκρεμότητες που εξακολουθούν να μας χωρίζουν από την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ.

Οι άλλες τέσσερις εκκρεμότητες προκειμένου να ληφθεί η απόφαση για τη δόση είναι η ψήφιση των δημοσιονομικών μέτρων του προϋπολογισμού, η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου με τα διαρθρωτικά μέτρα και βεβαίως η εξασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους και η κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού για τη διετή παράταση.

Η κυβέρνηση προσπαθεί με επιχειρήματα να αποτρέψει τη μεταφορά του δεσμευμένου λογαριασμού εκτός Ελλάδας, και σύμμαχο στη σχετική προσπάθεια έχει και το ΔΝΤ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ