Με τον καλύτερο τρόπο ολοκλήρωσε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (WEC) η Toyota. Η νεοφώτιστη ομάδα, μετά τους αγώνες στο Sao Paolo και στην πίστα του Fuji, πήρε μια ακόμη πρωτιά, με τους Γερμανούς της Audi να κατακτούν τον τίτλο.

Ο εξάωρος αγώνας στη Σαγκάη ήταν ο τελευταίος από τους οκτώ που περιλαμβάνονται στο World Endurance Championship. Εκεί η Toyota επικράτησε ολοκληρωτικά της Audi κατακτώντας την pole position αλλά και τη νίκη, κλείνοντας έτσι την πρώτη χρονιά της επιστροφής της στους αγώνες αντοχής πρωτοτύπων.

Πίσω από τους Alex Wurz και Nicolas Lapierre με την Toyota TS030 στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκαν οι Andre Lotterer, Benoit Treluyer και Marcel Fassler με το Audi R18 e-tron κατακτώντας έτσι το φετινό πρωτάθλημα. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε το άλλο δίδυμο της Audi, οι Allan McNish και Tom Kristensen.

Το δίδυμο της Toyota εκκινώντας από την πρώτη θέση έλεγξε τον αγώνα με αποτέλεσμα να πάρει μια άνετη νίκη, μπροστά από τον γερμανικό ανταγωνισμό. Οι εμφανίσεις της ιαπωνικής ομάδας στους τελευταίους αγώνες του θεσμού ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικές για το μέλλον, δικαιώνοντας όσους προβλέπουν ένα πολύ πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα την επόμενη χρονιά.

auto.in.gr