
Στην περικοπή 9.000 θέσεων εργασίας προχωρά η ελβετική UBS
H UBS ανακοίνωσε και επίσημα την Τρίτη την κατάργηση τουλάχιστον 9.000 θέσεων εργασίας στα υποκαταστήματά της παγκοσμίως έως το 2015. Η τράπεζα με τους 63.500 υπαλλήλους παγκοσμίως υπολογίζει στην εξοικονόμηση 5,4 δισ. ελβετικών φράγκων σε τρία χρόνια, εγκαταλείποντας ορισμένες ριψοκίνδυνες δραστηριότητες του τομέα επενδύσεων, διευκρίνισε σε ανακοίνωσή της.
H UBS ανακοίνωσε και επίσημα την Τρίτη την κατάργηση τουλάχιστον 9.000 θέσεων εργασίας στα υποκαταστήματά της παγκοσμίως έως το 2015.
Η τράπεζα με τους 63.500 υπαλλήλους παγκοσμίως υπολογίζει στην εξοικονόμηση 5,4 δισ. ελβετικών φράγκων σε τρία χρόνια, εγκαταλείποντας ορισμένες ριψοκίνδυνες δραστηριότητες του τομέα επενδύσεων, διευκρίνισε σε ανακοίνωσή της.
Από σήμερα έως το 2015, η τράπεζα θέλει να μειώσει το προσωπικό της σε 54.000 εργαζόμενους.
Λόγω της αναδιάρθρωσης αυτής η UBS υπέστη μεγάλες απώλειες 2,2 δισεκατομμυρίων ελβετικών φράγκων στο τρίτο τρίμηνο (1,8 δισ. ευρώ).
«Η απόφαση αυτή ήταν δύσκολο να ληφθεί, κυρίως σε μια δραστηριότητα όπως η δική μας που βασίζεται στα πρόσωπα» είπε ο γενικός διευθυντής Σέρτζιο Ερμότι, τον οποίο επικαλείται η ανακοίνωση.
«Τα μέτρα που τώρα λαμβάνουμε θα εξασφαλίσουν τη μακροπρόθεσμη επιτυχία της επιχείρησης σε αυτό το ρυθμιστικό και οικονομικό περιβάλλον που αλλάζει εκ θεμελίων και στο μέλλον θα αποφέρουν διαρκείς αποδόσεις για τους μετόχους μας» διευκρίνισε η τράπεζα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Ληστείες αλά Ιταλικά: Τι συνδέει τα τρία ντέρμπι της ντροπής (vids)
- Markos by Night: Κι αυτό το Σάββατο στην κορυφή της τηλεθέασης
- «Σαν ταβέρνα στο χωριό με μίλκσεϊκ» – Η κουλτούρα των ελληνικών milk bar της Αυστραλίας του ’30
- Χαλκιδική: Ουκρανός μαχαίρωσε οικογένεια επειδή τους πέρασε για… Ρώσους
- Θεσσαλονίκη: Ένας 67χρονος άνδρας μπήκε σε τράπεζα με σφυρί και απείλησε υπαλλήλους
- Η μυθολογία περί «συναλλαγής» με τους Ευρωπαίους για τη Συμφωνία των Πρεσπών έχει όντως ως αφετηρία το βιβλίο των Βαρβιτσιώτη – Δενδρινού
