Πρέπει να αντιμετωπίσουμε μαζί το θέμα του χρέους, λέει ο Πιερ Μοσκοβισί
«Δεν συζητάμε πλέον για ευρωομόλογα. Ξέρω ότι αποτελεί κόκκινη γραμμή εδώ στη Γερμανία για κάποιους, μεταξύ των οποίων και τη νυν κυβέρνηση», δήλωσε την Τρίτη ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί, κατά τη διάρκεια συνεδρίου στο Βερολίνο, ωστόσο τάχθηκε υπέρ της αμοιβαιοποίησης του ευρω-χρέους, υποστηρίζοντας τα «εργαλεία βραχυπρόθεσμης κρατικής χρηματοδότησης» (σ.σ. έντοκα γραμμάτια), θέση που στηρίζει και η Κομισιόν.
Η Ευρωζώνη πρέπει να κάνειω το πρώτο βήμα προς κάποιου είδους αμοιβαιοποίηση του χρέους, δήλωσε την Τρίτη ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί, κατά τη διάρκεια συνεδρίου στο Βερολίνο.
«Δεν συζητάμε πλέον για ευρωομόλογα. Ξέρω ότι αποτελεί κόκκινη γραμμή εδώ στη Γερμανία για κάποιους, μεταξύ των οποίων και τη νυν κυβέρνηση», σημείωσε.
«Αυτό που εννοώ είναι ότι χρειάζεται να αντιμετωπίσουμε μαζί το θέμα του χρέους και αυτό θα πρέπει να στηριχθεί και από τα 17 κράτη μέλη της ευρωζώνης, ώστε να συγκεντρώσουμε κάποια εργαλεία βραχυπρόθεσμης κρατικής χρηματοδότησης και να κάνουμε το πρώτο βήμα προς κάποιου είδους αμοιβαιοποίηση του χρέους», συμπλήρωσε.
Σημειώνεται ότι τη θέση για τα «εργαλεία βραχυπρόθεσμης κρατικής χρηματοδότησης» (σ.σ. έντοκα γραμμάτια), υποστηρίζει και η Κομισιόν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πυρά Δούκα κατά κυβέρνησης για το νέο σύστημα ανάδειξης δημάρχων
- Αγρότες «πολιορκούν» το γραφείο του Τσιάρα στην Καρδίτσα – Εκρηκτικό κλίμα με κλούβες να κλείνουν τον δρόμο
- Ο Πάτρικ Γκίμπσον έγινε η «φωνή» του Τζέιμς Μποντ, αλλά δεν θα φορέσει το κοστούμι του 007
- Ολυμπιακός: Από την Αθήνα στην Αστάνα – Το ταξίδι των Πειραιωτών στο Καζακστάν (vid)
- Δημιουργήθηκε Μουσείο Μαθητικής Ιστορίας στο Κορακοβούνι Βόρειας Κυνουρίας
- Ανδρουλάκης: Live η τοποθέτησή του στη Βουλή για το «κυκλοφοριακό χάος και την υποβάθμιση των ΜΜΜ στην Αττική»

