Στόχος να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση με την τρόικα έως την Τετάρτη
Την εκτίμηση ότι ο διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα για τα εργασιακά θα ολοκληρωθούν σήμερα, Τρίτη, ή το αργότερο αύριο, Τετάρτη, εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου. Η ελληνική πλευρά έχει επιβάλει τη διατήρηση των τριετιών στον κατώτατο μισθό, ωστόσο έχει υπαναχωρήσει στο θέμα των αποζημιώσεων απόλυσης και στον περιορισμό του χρόνου προειδοποίησης στους 3 μήνες κατ' ανώτατο όριο, από τους 6 σήμερα.
Την εκτίμηση ότι ο διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα για τα εργασιακά θα ολοκληρωθούν σήμερα, Τρίτη, ή το αργότερο αύριο, Τετάρτη, εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.
«Σήμερα ή αύριο πρέπει να καταλήξουμε σε συμφωνία» δήλωσε ο Σ.Κεδίκογλου στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, προσθέτοντας ότι το κυβερνητικό σχέδιο είναι «το μόνο ρεαλιστικό σχέδιο σωτηρίας της χώρας».
Ο ίδιος τόνισε πως το κέρδος από την Σύνοδο Κορυφής ήταν η ανακοίνωση των ηγετών ότι επανήλθε σε τροχιά η Ελλάδα το πρόγραμμα κάτι που όπως υποστήριξε συνεπάγεται πως οι επόμενοι έλεγχοι δεν θα είναι τόσο εξονυχιστικοί.
Εξάλλου, κύκλοι του υπουργείου Εργασίας δήλωσαν σήμερα Τρίτη πως το αργότερο την Πέμπτη θα οριστικοποιηθούν οι παρεμβάσεις στα εργασιακά.
Η ελληνική πλευρά έχει επιβάλει τη διατήρηση των τριετιών στον κατώτατο μισθό, ωστόσο έχει υπαναχωρήσει στο θέμα των αποζημιώσεων απόλυσης και στον περιορισμό του χρόνου προειδοποίησης στους 3 μήνες κατ’ ανώτατο όριο, από τους 6 σήμερα.
Τρόικα και κυβέρνηση ακόμη δεν έχουν συμφωνήσει στην εφαρμογή ελαστικών ωραρίων, ακόμη και με ατομική συμφωνία, καθώς η κυβέρνηση επιμένει να υπάρχει συλλογική σύμβαση, κλαδική ή επιχειρησιακή όπου δεν μπορεί να συσταθεί Σωματείο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Σύμπνοια, ομοφροσύνη και ενότητα» – Το μήνυμα Τασούλα στην επετειακή εκδήλωση απελευθέρωσης των Ιωαννίνων
- «Οι αποκλεισμοί των ΗΠΑ φέρνουν το σύστημα υγείας της Κούβας στο χείλος του γκρεμού», λέει ο υπουργός Υγείας
- Κύκλωμα με λαθραία τσιγάρα – Ελεύθεροι τέσσερις συλληφθέντες που απολογήθηκαν
- Προκόπης Παυλόπουλος: Να μην είναι η συνταγματική αναθεώρηση προσχηματική
- Παναθηναϊκός: Η εξάδα των ξένων για τον τελικό με τον Ολυμπιακό – Εκτός Σορτς και Φαρίντ
- «Οι θεοί ήταν με το μέρος μου» – Ο φωτογράφος του Reuters πίσω από τo viral κλικ της σύλληψης του Άντριου
