Συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο
Τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, που φιλοξενείται αυτές τις ημέρες στο ησυχαστήριο Τιμίου Προδρόμου, στο Ακριτοχώρι Σερρών, επισκέφθηκε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της περιοδείας του στο νομό Σερρών.
Τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, που φιλοξενείται αυτές τις ημέρες στο ησυχαστήριο Τιμίου Προδρόμου, στο Ακριτοχώρι Σερρών, επισκέφθηκε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της περιοδείας του στο νομό Σερρών.
Η μεταξύ τους συνάντηση κράτησε περίπου 40 λεπτά της ώρας.
Στο σύντομο διάλογο που είχαν ενώπιον των δημοσιογράφων ο κ. Τσίπρας είπε στον Πατριάρχη: «Ήρθα για εκφράσω, για μια ακόμη φορά, τη στήριξη στα δίκαια αιτήματα του Οικουμενικού Πατριαρχείου που πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο».
Υπενθύμισε πως όταν συναντήθηκαν στο Φανάρι συζήτησαν για τη δυνατότητα επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης και σημείωσε ότι στο διάστημα που μεσολάβησε, δυστυχώς, οι εξελίξεις στην Ελλάδα και παγκοσμίως δεν ήταν οι καλύτερες δυνατές.
«Πάντα υπολογίζουμε στην πολιτική στήριξη των πολιτικών αρχηγών των επί μέρους κομμάτων στην Ελλάδα και είμαστε βέβαιοι ότι όλα τα κόμματα βρίσκονται στο πλευρό μας» πρόσθεσε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ηρακλής: Στάση φόρος τιμής στο μνημείο των Τεμπών πριν την επιστροφή στη Θεσσαλονίκη (vid)
- ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 1-3: «Ερυθρόλευκο» και αυτό το ντέρμπι
- Κατάρ: Οκτώ άτομα τραυματίστηκαν, ένα είναι σε κρίσιμη κατάσταση, λέει το υπουργείο Εσωτερικών
- Ο Νετανιάχου καλεί τους Ιρανούς να «ανατρέψουν το καθεστώς» της Τεχεράνης
- Ολυμπιακός: Θερμή υποδοχή στην αποστολή του στις Σέρρες (vid)
- Ιταλία: Ο υπουργός Άμυνας Γκουίντο Κροζέτο αποκλείστηκε στο Ντουμπάι