Μειωμένες τιμές για 12.500 σκευάσματα προβλέπει το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων
Μειώσεις μεσοσταθμικά έως και 16% επιτυγχάνονται σε 12.500 σκευάσματα, σύμφωνα με το νέο, διορθωμένο δελτίο τιμών, το οποίο ισχύει από σήμερα, 22 Οκτωβρίου, για τις φαρμακευτικές εταιρείες και για τους πολίτες από 1η Νοεμβρίου. Το υπουργείο Υγείας αναμένει από το νέο δελτίο τιμών εξοικονόμηση περίπου 400 εκατ. ευρώ. Την ίδια ώρα οι φαρμακοποιοί κάνουν λόγο για ελλείψεις σε φάρμακα που έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.
Μειώσεις μεσοσταθμικά έως και 16% επιτυγχάνονται σε 12.500 σκευάσματα, σύμφωνα με το νέο, διορθωμένο δελτίο τιμών, το οποίο ισχύει από σήμερα, 22 Οκτωβρίου, για τις φαρμακευτικές εταιρείες και για τους πολίτες από 1η Νοεμβρίου. Το υπουργείο Υγείας αναμένει από το νέο δελτίο τιμών εξοικονόμηση περίπου 400 εκατ. ευρώ.
Ωστόσο, οι φαρμακευτικές εταιρείες αδυνατούν, όπως ισχυρίζονται, να τιμολογήσουν τα προϊόντα τους με βάση το νέο δελτίο τιμών, κάνοντας λόγο για λάθη και παραλείψεις που παρατηρούνται ακόμα και στο νέο διορθωμένο δελτίο που εκδόθηκε αργά την Κυριακή, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται ελλείψεις στην αγορά, όπως καταγγέλλει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής.
«Οι ελλείψεις στα φάρμακα έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και αποτελούν ρεκόρ στην ιστορία της ελληνικής αγοράς. Φάρμακα όπως κορτιζονούχα, αντικαταθλιπτικά, αντιπαρκινσονικά, αντικαρκινικά, ινσουλίνες, καρδιολογικά και αντιθυρεοειδικά λείπουν από την αγορά» σημειώνει ο ΦΣΑ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- ΑΕΚ: Η αρχική 11άδα του Νίκολιτς για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό
- Ο Ματ Ντέιμον υποστηρίζει ότι το «cancel σε ακολουθεί μέχρι τον τάφο»
- Μπάγερ Λεβερκούζεν: Οριστικά χωρίς Φλέκεν και Τέλα κόντρα στον Ολυμπιακό
- Παναθηναϊκός: Η 11άδα για το παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΚ
- Ιράν: Ο πρόεδρος Πεζεσκιάν προειδοποιεί ότι μια επίθεση κατά του ανώτατου ηγέτη Χαμενεΐ θα ήταν κήρυξη πολέμου
- Στις φλόγες τυλίχθηκε εμπορικό κέντρο στο Πακιστάν – Τουλάχιστον 6 νεκροί

