Υψηλά κέρδη της τάξης του 4% στο Χρηματιστήριο με οδηγό τις τράπεζες
Άλμα πάνω από τα επίπεδα των 900 μονάδων πραγματοποιεί η χρηματιστηριακή αγορά καταγράφοντας κέρδη της τάξης του 4% το μεσημέρι της Δευτέρας, καθώς εντείνεται το αγοραστικό ενδιαφέρον με επίκεντρο τις τραπεζικές μετοχές. Τελευταία φορά που η αγορά βρισκόταν πάνω από τις 900 μονάδες, ήταν στη συνεδρίαση της 9ης Σεπτεμβρίου 2011.
Άλμα πάνω από τα επίπεδα των 900 μονάδων καταγράφει η χρηματιστηριακή αγορά, το μεσημέρι της Δευτέρας, καθώς εντείνεται το αγοραστικό ενδιαφέρον με επίκεντρο τις τραπεζικές μετοχές.
Τελευταία φορά που η αγορά βρισκόταν πάνω από τις 900 μονάδες, ήταν στη συνεδρίαση της 9ης Σεπτεμβρίου 2011.
O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 16:05, διαμορφώνεται στις 906,79 μονάδες σημειώνοντας υψηλά κέρδη σε ποσοστό 4,15%.
Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε ανώτερη τιμή στις 910,99 μονάδες, όταν σημείωνε κέρδη έως και 4,63%.
Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 108,74 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 5,87%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 4,01%.
Ανοδικά κινούνται όλοι οι επιμέρους δείκτες και τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι δείκτες των Τραπεζών (+9,71%), της Υγείας (+9,50%) και των Ταξιδιών (+7,95%).
Όλες οι μετοχές του δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης κινούνται ανοδικά και τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Cyprus Popular Bank (+28,89%), της Κύπρου (+21,23%), της MIG (+10,28%), του ΟΠΑΠ (+8,75%), της Alpha Bank (+10,28%), της Εθνικής (+6,96%) και της Eurobank (+6,35%).
Ανοδικά κινούνται 112 μετοχές, 45 πτωτικά και 16 παραμένουν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Cyprus Popular Bank +28,89%, ΑΝΕΚ(κο) +27,12%, Pasal +25,97% και Κύπρου +21,23%.
Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Logismos -26,67%, Προοδευτική -23,75%, PC Systems -20,00% και Τηλέτυπος -19,76%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Γιώργος Παπανδρέου για τη δήλωση Σέρβας υπουργού για το Κόσοβο: Η εθνοκάθαρση δεν είναι πολιτική επιλογή
- Πιστός στα… γούρια ο πρόεδρος της Αργεντινής: «Θα δω τον τελικό του Μουντιάλ από την τηλεόραση»
- «Τα παντελόνια-θάνατος της Zara»: Οι influencer τα θεωρούν τα πιο επικίνδυνα στον κόσμο
- Φοιτητική στέγη: Γολγοθάς η εύρεση φοιτητικής κατοικίας – Στα ύψη τα ενοίκια, πολλά τα ασυντήρητα σπίτια
- Ιαπωνία: Νέοι κανόνες για την αυτοκρατορική διαδοχή – Συνεχίζεται ο αποκλεισμός των γυναικών από τον θρόνο
- Τι αποκάλυψε ο Πατ Ράιλι για πιθανό δίδυμο Λεμπρόν – Γιάννη στους Χιτ
- Θρήνος στη Μολδαβία για την οικογενειακή τραγωδία στη Χαλκιδική – Παραμένει διασωληνωμένη στη ΜΕΘ η 7χρονη
- Κρασί: Σήμα κινδύνου εκπέμπει ο γερμανικός αμπελοοινικός τομέας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442