Πωλητήριο στις δραστηριότητες της ηλιακής ενέργειας βάζει η Siemens
Η Siemens ανακοίνωσε ότι πρόκειται να προβεί στην πώληση του τμήματoς που δραστηριοποιείται στην ηλιακή ενέργεια, εκτιμώντας ότι οι στόχοι που είχαν τεθεί δεν επιτεύχθηκαν. Το τμήμα απασχολεί περίπου 800 εργαζόμενους, εκ των οποίων οι 200 στη Γερμανία.
Η Siemens ανακοίνωσε ότι πρόκειται να προβεί στην πώληση του τμήματoς που δραστηριοποιείται στην ηλιακή ενέργεια, εκτιμώντας ότι οι στόχοι που είχαν τεθεί δεν επιτεύχθηκαν. Το τμήμα απασχολεί περίπου 800 εργαζόμενους, εκ των οποίων οι 200 στη Γερμανία.
«Η εταιρεία εξετάζει την αποχώρησή της από τον τομέα της ηλιακής ενέργειας και βρίσκεται σε συζητήσεις με δυνητικούς αγοραστές» διευκρίνισε ο όμιλος, διευκρινίζοντας ότι στρέφει το ενδιαφέρον του στους τομείς της αιολικής και της υδροηλεκτρικής ενέργειας.
«Λόγω των μεταβολών στο παγκόσμιο περιβάλλον, της πιο ασθενούς ανάπτυξης και της ισχυρής πίεσης στις τιμές στις αγορές ηλιακής (ενέργειας), οι προβλέψεις του ομίλου στην ηλιακή ενέργεια δεν επιτεύχθηκαν» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
Πάντως, η εταιρεία θα συνεχίσει να παράγει προϊόντα όπως φωτοβολταϊκά συστήματα, τουρμπίνες ατμού, γεννήτριες, καθώς και τεχνολογίες δικτύου.
Η εγκατάλειψη των δραστηριοτήτων της στον τομέα της ηλιακής ενέργειας εντάσσεται στο σχέδιο της αναδιοργάνωσης του ομίλου, οι λεπτομέρειες του οποίου αναμένονται στις 8 Νοεμβρίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γερμανικό
- Ίλιον: Συνελήφθη αστυνομικός μετά την καταγγελία για βία σε 13χρονο μαθητή που αποκάλυψε το in
- Στα άκρα οι σχέσεις Σαλάχ – Σλοτ: «Δεν μπορούν να συνυπάρξουν»
- Ο Αντόνιο Κόστα απαντά στον Τραμπ: «Η απειλή πολιτικής παρέμβασης στην ΕΕ είναι απαράδεκτη»
- Λάδι στη φωτιά από την κυβέρνηση – Αντιμέτωποι με κατηγορίες για «εγκληματική οργάνωση» αγρότες από την Κρήτη
- Ο Σάββας Παντελίδης αναλαμβάνει την ΑΕΛ Novibet
- ΕΦΕΤ: Ανακαλεί κατεψυγμένο μπιφτέκι λόγω σαλμονέλας



