Τις πύλες του για το κοινό ανοίγει το Φουγάρο, ο ιστορικός βιομηχανικός χώρος στο Ναύπλιο, ανήμερα της εθνικής επετείου, την Κυριακή 28 Οκτωβρίου. Στο Φουγάρο διοργανώνεται ολοήμερο λαϊκό πανηγύρι με ζωντανή μουσική από τη Νάντια Καραγιάννη και τον Μπάμπη Τσέρτο.

Στους χώρους του θα φιλοξενεί εκπλήξεις, οι οποίες θα επεκταθούν και στο κέντρο του Ναυπλίου.

Παράλληλα, εντός του Φουγάρου εγκαινιάζεται και το Craft Fair #1, μία πολυσυλλεκτική έκθεση με χρηστικά αντικείμενα 56 καλλιτεχνών, που θα διαρκέσει μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον ιστορικό βιομηχανικό χώρο που αποτελεί ορόσημο για την ευρύτερη περιοχή, καθώς στέγαζε κάποτε τις εγκαταστάσεις της κονσερβοποιίας Ανθός.

Σήμερα έχει μετατραπεί σε χώρο δημιουργίας και έκφρασης, που περιλαμβάνει βιβλιοθήκη τέχνης και ανθρωπιστικών σπουδών, εκθεσιακούς και συναυλιακούς χώρους, εργαστήριο τεχνών για μικρούς και μεγάλους, καφετέρια, καθώς βέβαια και το artshop.

Πρωτοβουλία της Φλωρίκας Π. Κυριακοπούλου, το ΦΟΥΓΑΡΟ έχει σήμερα μεταμορφωθεί σε ένα μεγάλο, Διαδραστικό Έργο Τέχνης που απευθύνεται στο νου και τις αισθήσεις. Φιλοδοξεί να γίνει Χώρος Ζωής και αγαπημένο Στέκι και με τη δραστηριότητά του να συνδράμει ουσιαστικά στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της Αργολίδας.

Η γιορτή διαρκεί από τις 12:00 το μεσημέρι έως τις 18:00 το απόγευμα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ