Μεγάλες στρατιωτικές ασκήσεις ΗΠΑ-Ισραήλ κόντρα σε πυραυλικές απειλές
Οι πιο σημαντικές ασκήσεις αεράμυνας που πραγματοποιούν από κοινού ΗΠΑ και Ισραήλ βρίσκονται σε εξέλιξη από την Κυριακή με τη συμμετοχή 3.500 Αμερικανών στρατιωτών και 1.000 Ισραηλινών. Σε ανακοίνωσή του ο ισραηλινός στρατός αναφέρει ότι οι στρατιωτικές ασκήσεις -που θα έχουν διάρκεια τριών εβδομάδων- είναι οι πιο σημαντικές του είδους στην ιστορία των δύο κρατών. Στόχος είναι η βελτίωση της αντιπυραυλικής συνεργασίας και «δεν πρόκειται για απάντηση σε συγκεκριμένα γεγονότα στην περιοχή», όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.
Οι πιο σημαντικές ασκήσεις αεράμυνας που πραγματοποιούν από κοινού ΗΠΑ και Ισραήλ βρίσκονται σε εξέλιξη από την Κυριακή με τη συμμετοχή 3.500 Αμερικανών στρατιωτών και 1.000 Ισραηλινών.
Σε ανακοίνωσή του ο ισραηλινός στρατός αναφέρει ότι οι στρατιωτικές ασκήσεις -που θα έχουν διάρκεια τριών εβδομάδων- είναι οι πιο σημαντικές του είδους στην ιστορία των δύο κρατών.
«Οι στρατιωτικές ασκήσεις είχαν αρχίσει να σχεδιάζονται πριν δύο χρόνια και δεν πρόκειται για μια απάντηση σε συγκεκριμένα γεγονότα στην περιοχή» διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.
Αρχικά επρόκειτο να πραγματοποιηθούν τον Απρίλιο, ωστόσο αναβλήθηκαν με αίτημα του Ισραήλ. Εξήγησε δεν δόθηκε για την αναβολή, ωστόσο την περίοδο εκείνη επικρατούσε έντονη φημολογία ότι το Ισραήλ προετοιμάζεται για προληπτικό χτύπημα σε βάρος του Ιράν.
Οι ασκήσεις έχουν την κωδική ονομασία «Austere Challenge 2012».
Οι στρατιωτικές ασκήσεις έχουν στόχο να «βελτιώσουν τη αντιπυραυλική συνεργασία» μεταξύ των δύο χωρών και να «προωθήσουν τη σταθερότητα στην περιοχή», όπως είχε δηλώσει πρόσφατα ο Αμερικανός στρατηγός Κρεγκ Φράνκλιν, ο οποίος ηγείται των ασκήσεων μαζί με τον Ισραηλινό στρατηγό Νιτζάν Νουριέλ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- MEGA Γεγονότα: Η μεγάλη δημοσκόπηση της Metron Analysis
- Κίεβο: Τουλάχιστον 13 νεκροί σε ρωσικές επιθέσεις με drones και πυραύλους
- Με «Kalimera» ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την συμφωνία με τον Κόντι Μίλερ-ΜακΙντάιρ
- Ντέιβιντ Μπόουι: Έκθεση με σπάνια αντικείμενα του περιοδεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο
- Πύργος: Συναγερμός για φωτιά σε διαμέρισμα – Στο νοσοκομείο μητέρα και παιδί
- Με αυτές τις ομάδες συζητά ο Τζι Τζέι Σορτς
- Γκαζάκια κατά στελεχών της ΝΔ: «Χτύπημα που στόχευε σε δολοφονία» – Τι λένε Ιωακείμοβιτς και Αναστασιάδης
- Πολυκατοικία στα Πετράλωνα: Έλεγχοι από πραγματογνώμονες της Πολεοδομίας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 02.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/adrien-sfSkPaeqkII-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442