Αλλαγή φρουράς στην ηγεσία της Volvo Cars – Αποχώρησε ο Stefan Jacoby
Ο Stefan Jacoby -σε αναρρωτική άδεια από τον προηγούμενο μήνα μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο- αποχωρεί σε κλίμα "φιλικής συνεννόησης- από τη Volvo, τη θέση του στη διοίκηση της φίρμας καταλαμβάνει ο Hakan Samuelsson, μέλος του Δ.Σ της Volvo από το 2010.
Την θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου στη σουηδική φίρμα αναλαμβάνει, πλέον, ο Hakan Samuelsson, μέλος του Δ.Σ. της Volvo αντικαθιστώντας το Stefan Jacoby, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση που τίθεται άμεσα σε ισχύ.
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση, η αποχώρηση του Stefan Jacoby ο οποίος εγκαταλείπει τον όμιλο Volvo, έγινε κατόπιν «φιλικής συνεννόησης» με το διοικητικό συμβούλιο της φίρμας.
Σημειώνεται ότι ο Stefan Jacoby υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο τον προηγούμενο μήνα και έκτοτε βρισκόταν σε αναρρωτική άδεια.
Ο Hakan Samuelsson βρίσκεται από το 2010 στις τάξεις της Volvo ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου της φίρμας ,ενώ έχει 35ετή εμπειρία στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας, έχοντας χρηματίσει μεταξύ άλλων και επικεφαλής της ΜΑΝ.
«Ο χρόνος μου στο διοικητικό συμβούλιο μου έχει παράσχει την απαραίτητη γνώση για τη Volvo ως φίρμα και ως εταιρεία. Θα επικεντρωθώ στην εκτέλεση των στόχων και στην υψηλή απόδοση προκειμένου να διασφαλίσω την κερδοφορία και τους στόχους πωλήσεων. Δεν υπάρχει πιο απαιτητικός, πολύπλοκος και γεμάτος προκλήσεις κλάδος όσο αυτός της αυτοκινητοβιομηχανίας. Προσβλέπω στην ηγεσία του Volvo Car Group την πιο συναρπαστική περίοδο της ιστορίας», δήλωσε ο Hakan Samuelsson.
Ο Li Shufu επικεφαλής του κινεζικού ομίλου Zhejiang που εξαγόρασε την Volvo πριν δύο χρόνια, δήλωσε για την αλλαγή ηγεσίας της σουηδικής φίρμας:
«Βλέπω σημαντικές προοπτικές για την ενίσχυση της κερδοφορίας της Volvo Cars και την επιτάχυνση του σχεδίου ανάπτυξής μας, ειδικώς στην Κίνα. Είμαι πεπεισμένος ότι η μεγάλη εμπειρία και οι ηγετικές ικανότητες του Hakan Samuelsson θα μας βοηθήσουν να αυξήσουμε την απόδοσή μας».
«Έχουμε μια ισχυρή στρατηγική την οποία και θα εκτελέσουμε. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Stefan Jacoby για την πολύτιμη και σημαντική συμβολή του στην χάραξη αυτής της στρατηγικής και για την καθοδήγησή του τα δύο πρώτα χρόνια μετά την εξαγορά της Volvo Car Group από τη Zhejiang Geely Holding», κατέληξε ο επικεφαλής του κινεζικού ομίλου.
auto.in.gr
- Τραμπ: «Ο πρόεδρος σκότωσε το αμερικανικό όνειρο για τους Ευρωπαίους» – Η ομιλία στο Νταβός και το ρήγμα με την ΕΕ
- Στο Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος εντάσσεται η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κρεμαστής
- ΒΗΜΑ: Έρχεται αυτή την Κυριακή με συναρπαστικές προσφορές
- Δημόσιος Τομέας: Πότε η παραίτηση είναι προϋπόθεση για συνταξιοδότηση
- Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Εστουδιάντες για μια θέση στους «8» του Eurocup
- Στον βρεφονηπιακό σταθμό μεταδίδεται και το… μικροβίωμα του εντέρου
- Μενέλαος Λουντέμης: Καλύτερα εκπατρισμένος και ελεύθερος παρά επαναπατρισμένος και επιτηρούμενος
- Φωτεινή Αθερίδου: «Πήρα αγωγή και έκανα ψυχοθεραπεία για τις κρίσεις πανικού»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 22.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/josh-gordon-h8Od9ze-0o-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442