Από τους πολιτικούς αρχηγούς η απόφαση για τη φορολόγηση των ελευθέρων επαγγελματιών
Με απόφαση των πολιτικών αρχηγών που μετέχουν στην κυβέρνηση συνεργασίας θα οριστικοποιηθεί τις επόμενες ημέρες το καθεστώς φορολόγησης των ελευθέρων επαγγελματιών. Το υπουργείο Οικονομικών προκρίνει την επιβολή φορολογίας με συντελεστή 35% από το πρώτο ευρώ σε όλους ανεξαιρέτως τους ελεύθερους επαγγελματίες, ωστόσο το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ προτείνουν να υπάρξει κλίμακα με συντελεστές 20%, 25% (ή 30%) και 35%. Η τρόικα, η οποία συμφωνεί με την πρόταση για ενιαίο συντελεστή 35%, ζητεί το νέο φορολογικό νομοσχέδιο να ψηφιστεί ώς τα μέσα Νοεμβρίου 2012.
Με απόφαση των πολιτικών αρχηγών που μετέχουν στην κυβέρνηση συνεργασίας θα οριστικοποιηθεί τις επόμενες ημέρες το καθεστώς φορολόγησης των ελευθέρων επαγγελματιών.
Το υπουργείο Οικονομικών προκρίνει την επιβολή φορολογίας με συντελεστή 35% από το πρώτο ευρώ σε όλους ανεξαιρέτως τους ελεύθερους επαγγελματίες, ωστόσο το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ προτείνουν να υπάρξει κλίμακα με συντελεστές 20%, 25% (ή 30%) και 35%. Η τρόικα, η οποία συμφωνεί με την πρόταση για ενιαίο συντελεστή 35%, ζητεί το νέο φορολογικό νομοσχέδιο να ψηφιστεί ώς τα μέσα Νοεμβρίου 2012.
Πάντως, τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών για τα δηλωθέντα εισοδήματα των ελεύθερων επαγγελματιών αποκαλύπτουν εκτεταμένη φοροδιαφυγή, καθώς το 55% του συνόλου δήλωσε εισοδήματα μέχρι 5.000 ευρώ (στο όριο του αφορολογήτου).
Από τα ίδια στοιχεία προκύπτει ότι το 84% των ελευθέρων επαγγελματιών δήλωσε για το 2011 εισοδήματα μέχρι και 20.000 ευρώ.
Ο συνολικός φόρος που πληρώνουν εφέτος οι ελεύθεροι επαγγελματίες ανέρχεται στο ποσό των 1,2 δισ. ευρώ, όταν μισθωτοί και συνταξιούχοι θα πληρώσουν εφέτος 8 δισ. ευρώ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Όλγα Κεφαλογιάννη: Οι οικογενειακές υποθέσεις, ιδίως όταν αφορούν ανήλικα παιδιά, δεν προσφέρονται για εκβιασμούς ή πολιτική εκμετάλλευση
- Ο Μουρίνιο άρχισε τα όργανα για το παιχνίδι με τη Ρεάλ Μαδρίτης
- «Δεν ξέρω τι εννοούσα» – Ο Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ διαλύει τις φήμες σχετικά με την αμφιφυλόφιλη σεξουαλικότητά του
- Ισπανία: Τα αίτια που προκάλεσαν τη σιδηροδρομική τραγωδία – Τι έδειξε το πρώτο πόρισμα
- Καφές: Η Βραζιλία ζητά διευκρινίσεις για τον δασμό 50% των ΗΠΑ στον στιγμιαίο καφέ
- Γαλλία: Οι αρχές απαγόρευσαν αντιμεταναστευτική συγκέντρωση Βρετανών ακροδεξιών
