Λεπτό προς λεπτό καταγράφουν τα ξένα μέσα ενημέρωσης την επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ στην Ελλάδα.

Τα περισσότερα διαθέτουν live κάλυψη για τις επαφές της Γερμανίδας καγκελαρίου και για τις διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας.

«Η Μέρκελ απλώνει χέρι προς την Ελλάδα με τους Γερμανούς ψηφοφόρους στο μυαλό της» γράφουν οι New York Times, αναφέροντας ότι οι ελληνικές Αρχές υποδέχθηκαν τη Γερμανίδα καγκελάριο «με αποκλεισμό του κέντρου της Αθήνας, με χιλιάδες αστυνομικούς στους δρόμους, με ελεύθερους σκοπευτές στις ταράτσες των κτιρίων και με αντλίες νερού σε αναμονή».

Η Μέρκελ προσγειώθηκε στην Ελλάδα, καθώς οι διαδηλωτές συγκεντρώνονται στους δρόμους, γράφει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters. Το πρακτορείο αναφέρει ότι πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελάριου από το ξέσπασμα της κρίσης και προσθέτει ότι η Μέρκελ έρχεται «για να στείλει μήνυμα στήριξης -αλλά όχι επιπλέον χρήματα- σε ένα έθνος που πλήττεται από την ύφεση και παλεύει να μείνει στο ευρώ».

Live κάλυψη έχει και η Daily Telegraph, καθώς και ο Guardian και η ισπανική El Pais, καθώς και αρκετά γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

To Der Spiegel αναφέρει ότι το ταξίδι της καγκελαρίου αποτελεί ένα από τα δυσκολότερα ταξίδια της Μέρκελ.

«Η Μέρκελ φορά το ίδιο σακάκι με τη νίκη της Γερμανίας επί της Ελλάδας στο euro» είναι ο τίτλος της γερμανικής Die Welt.

«Το μήνυμα της Ελλάδας απευθύνεται στο γερμανικό και στο ελληνικό κοινό» γράφει το Businessweek, ενώ το CBS News τονίζει ότι η Μέρκελ θα αντιμετωπίσει την ελληνική οργή για τη λιτότητα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιο σας