Νέος δανεισμός έως 1,6 δισ. ευρώ για το Δημόσιο
Σε νέο δανεισμό θα προχωρήσει σήμερα, Τρίτη, το Ελληνικό Δημόσιο, εκδίδοντας έντοκα γραμμάτια εξάμηνης διάρκειας ύψους 1 δισ. ευρώ. Κατά την διάρκεια της δημοπρασίας μπορούν να υποβληθούν μη-ανταγωνιστικές προσφορές έως το 30% του δημοπρατούμενου ποσού, ενώ μέχρι τις 11 Οκτωβρίου μπορούν να υποβληθούν συμπληρωματικές μη ανταγωνιστικές προσφορές έως επιπλέον 30% του δημοπρατούμενου ποσού. Έτσι, ο συνολικός δανεισμός δύνανται να ανέλθει σε 1,6 δισ. ευρώ.
Σε νέο δανεισμό θα προχωρήσει σήμερα, Τρίτη, το Ελληνικό Δημόσιο εκδίδοντας έντοκα γραμμάτια εξάμηνης διάρκειας ύψους 1 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με τον Οργανισμό Διαχειρίσεως Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) κατά την διάρκεια της δημοπρασίας μπορούν να υποβληθούν μη-ανταγωνιστικές προσφορές έως το 30% του δημοπρατούμενου ποσού, ενώ μέχρι τις 11 Οκτωβρίου μπορούν να υποβληθούν συμπληρωματικές μη ανταγωνιστικές προσφορές έως επιπλέον 30% του δημοπρατούμενου ποσού. Έτσι, ο συνολικός δανεισμός δύνανται να ανέλθει σε 1,6 δισ. ευρώ.
Σημειώνεται πως στην αντίστοιχη δημοπρασία του Σεπτεμβρίου ο ΟΔΔΗΧ άντλησε 1,4 δισ. ευρώ. Το επιτόκιο είχε διαμορφωθεί στο 4,54%, από 4,68% τον Αύγουστο, ενώ η προσφορά είχε υπερκαλυφθεί κατά 1,95 φορές, από 2,06 φορές κατά την προηγούμενη δημοπρασία του Αυγούστου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Όσο καλά κι αν έφαγες, πάντα υπάρχει χώρος για ένα γλυκό
- Καιρός: Σταθερές θερμοκρασίες και κατά τόπους βροχοπτώσεις – Αναλυτικά η πρόγνωση για το Σαββατοκύριακο
- «Αιμορραγούν» τα μουσεία στις ΗΠΑ: Περικοπές, φόβος και το μέλλον της συλλογικής μνήμης
- Η επιστήμη ξέρει τι κάνει τους άνδρες ελκυστικούς – Και δεν είναι αυτό που νομίζεις
- Δημόσιο: Πάνω από 16.500 θέσεις ανοίγουν το 2026 μέσω ΑΣΕΠ – Αλλαγές στον γραπτό διαγωνισμό
- Από χωρισμένοι, σχεδόν παντρεμένοι: Οι Τιμοτέ Σαλαμέ και Κάιλι Τζένερ μένουν μαζί εδώ κι έναν χρόνο

