Διαλύθηκε το Κοινοβούλιο στο Κουβέιτ, προς πρόωρες εκλογές το εμιράτο
Ο εμίρης του Κουβέιτ προχώρησε στην διάλυση του Κοινοβουλίου, ανοίγοντας τον δρόμο για την διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών. Πρόκειται για την έκτη φορά που διαλύεται το κοινοβούλιο από τις αρχές του 2006 -την πιο πρόσφατη τον Ιούνιο, με απόφαση του Συνταγματικό Δικαστηρίου.
Ο εμίρης του Κουβέιτ προχώρησε στην διάλυση του Κοινοβουλίου, ανοίγοντας τον δρόμο για την διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών. Βάσει του Συντάγματος, οι εκλογές πρέπει να γίνουν μέσα στους επόμενους δύο μήνες.
Η κίνηση του σεϊχη Σαμπάχ αλ Άχμαντ αλ Σαμπάχ, την οποία μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός al-Rai και το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KUNA, θεωρείτο αναμενόμενη.
Αυτή είναι η έκτη φορά που διαλύεται το κοινοβούλιο από τις αρχές του 2006. Την τελευταία φορά το κοινοβούλιο διαλύθηκε τον Ιούνιο από το συνταγματικό δικαστήριο για μια τεχνική λεπτομέρεια.
Η βουλή που διόρισε το δικαστήριο δεν μπόρεσε να συνεδριάσει εξαιτίας του μποϊκοτάζ που έκαναν κάποιοι βουλευτές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- ΗΠΑ: Ομοσπονδιακοί πράκτορες πυροβόλησαν δύο άτομα στο Πόρτλαντ
- Ουκρανία: Οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν με πύραυλο Ορέσνικ το Λβιβ – Συγκλονιστικές εικόνες
- Στις φλόγες κυβερνητικά κτίρια – Χάος στο Ιράν με τους Φρουρούς της Επανάστασης να βγαίνουν στον δρόμο [βίντεο]
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Ποιοι την ψηφίζουν
- Έρχεται πενθήμερο… «φωτιά» σε χρυσό, ασήμι και πετρέλαιο
- Ευρωπαϊκή Επιτροπή προς X: Έχουμε αμφιβολίες για τη συμμόρφωσή σας


