Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Προθέρμανση στη Μασσαλία πριν το el clasico της Κυριακής

Προθέρμανση στη Μασσαλία πριν το el clasico της Κυριακής

Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης αναμετρώνται την Κυριακή (20:30) στο «Καμπ Νου» στο μεγάλο ντέρμπι του ισπανικού πρωταθλήματος και στο πλέον διαφημισμένο ματς ανά την υφήλιο σε συλλογικό επίπεδο. Με το ντέρμπι κορυφής μεταξύ της Μαρσέιγ και της Παρί Σεν Ζερμέν συνεχίζεται το σαμπιονά. Δύσκολα ματς για τους πρωτοπόρους στη Γερμανία.

Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης αναμετρώνται την Κυριακή (20:30) στο «Καμπ Νου» στο μεγάλο ντέρμπι του ισπανικού πρωταθλήματος και στο πλέον διαφημισμένο ματς ανά την υφήλιο σε συλλογικό επίπεδο.

Οι δύο «αιώνιοι» αντίπαλοι έχουν βέβαια ήδη αναμετρηθεί φέτος δύο φορές, στο πλαίσιο του Σούπερ Καπ το οποίο κατέκτησαν οι «μερένγκες», αλλά τα παιχνίδια εκείνα είχαν περισσότερο χαρακτήρα γοήτρου. Τώρα τα πράγματα είναι πιο σοβαρά, κι ας βρισκόμαστε μόλις στην 7η αγωνιστική. Οι «μπλαουγκράνα» έχουν ως τώρα την απόλυτη συγκομιδή των 18 βαθμών και ήδη έχουν αποσπαστεί οκτώ βαθμούς των περσινών πρωταθλητών, που ξεκίνησαν τη χρονιά με αρκετά «στραβοπατήματα».

Αν νικήσουν την Κυριακή και ξεφύγουν ακόμη περισσότερο, καθίστανται το ακλόνητο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, ενώ την ίδια στιγμή οι Μαδριλένοι κινδυνεύουν να… ξαναβυθιστούν στην εσωστρέφεια, πάνω που δείχνουν -αγωνιστικά τουλάχιστον- να ανακάμπτουν. Ο Τίτο Βιλανόβα, πάντως, «πονοκεφαλιάζει» για το κεντρικό αμυντικό του δίδυμο, αφού μετά τη δεδομένη απουσία του Πικέ ήρθε και ο τραυματισμός του Πουγιόλ στο ματς του Τσάμπιονς Λιγκ με την Μπενφίκα.

Το el classico της Κυριακής αποκτά και μία πολιτική χροιά (εντονότερη από αυτή που πάντα έχει), λόγω των πρόσφατων μαζικών διαδηλώσεων των Καταλανών, που ζητούν μεγαλύτερη αυτονομία ή ακόμη και πλήρη ανεξαρτησία από την υπόλοιπη Ισπανία. Η οικονομική κρίση που μαστίζει και την ιβηρική χώρα έχει οξύνει τις αυτονομιστικές τάσεις μεγάλης μερίδας των Καταλανών, για τους οποίους η Μπαρτσελόνα αντιπροσωπεύει τη χαμένη εθνική ταυτότητα.

Το άλλο σημαντικό παιχνίδι της 7ης αγωνιστικής στην πριμέρα ντιβιζιόν γίνεται επίσης την Κυριακή, αμέσως μετά το classico, και φέρνει αντιμέτωπες τη δεύτερη Ατλέτικο Μαδρίτης και την τρίτη Μάλαγα. Αμφότερες παραμένουν αήττητες και έχουν κάνει εντυπωσιακό ξεκίνημα στη σεζόν, με τους «ροχιμπλάνκος» μάλιστα να ονειρεύονται ακόμη και την κορυφή της βαθμολογίας, εφόσον βέβαια η Μπαρτσελόνα δεν νικήσει στο ντέρμπι.

Η «αυλαία» της αγωνιστικής ανοίγει την Παρασκευή στο Βίγκο, με την αναμέτρηση της Θέλτα με τη Σεβίλη, ενώ στο πρόγραμμα υπάρχει και το τοπικό ντέρμπι ανάμεσα στη Λεβάντε και τη Βαλένθια.

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου

Θέλτα-Σεβίλη

Σάββατο 6 Οκτωβρίου

Ράγιο Βαγεκάνο-Λα Κορούνια

Βαγιαδολίδ-Εσπανιόλ

Σαραγόσα-Χετάφε

Μπέτις-Σοσιεδάδ

Κυριακή 7 Οκτωβρίου

Λεβάντε-Βαλένθια 7/10

Μαγιόρκα-Γρανάδα 7/10

Αθλέτικ Μπιλμπάο-Οσασούνα 7/10

Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης 7/10

Ατλέτικο Μαδρίτης-Μάλαγα 7/10

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Δύσκολα ματς για τους πρωτοπόρους

Την ευκαιρία να παραμείνει επικεφαλής και μάλιστα χωρίς βαθμολογική απώλεια, έχει η Μπάγερν Μονάχου, καθώς στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής στην μπουντεσλίγκα, θα υποδεχθεί την Χοφενχάιμ και είναι το απόλυτο φαβορί για την νίκη. Παράλληλα, η εντυπωσιακή Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, θα επιδιώξει να συνεχίσει τις εκπληκτικές εμφανίσεις της και να φύγει με το καλύτερο αποτέλεσμα από την έδρα της Γκλάντμπαχ, ενώ η Ντόρτμουντ, έχει δύσκολο έργο στο Ανόβερο. Τέλος, η εκ των αντιπάλων του Ολυμπιακού στο τσάμπιονς λιγκ, Σάλκε, θα φιλοξενήσει την Βόλφσμπουργκ κι εκτός απροόπτου θα πάρει τους τρεις βαθμούς.

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου

Αουγκσμπουργκ-Βέρντερ Βρέμης

Σάββατο 6 Οκτωβρίου

Μπάγερν Μονάχου-Χοφενχάιμ

Μάιντς-Φορτούνα Ντίσελντορφ

Γκρόιτερ Φιρτ-Αμβούργο

Φράιμπουργκ-Νυρεμβέργη

Σάλκε-Βόλφσμπουργκ

Κυριακή 7 Οκτωβρίου

Γκλάντμπαχ-Αϊντραχτ Φρανκφούρτης

Ανόβερο-Ντόρτμουντ

Στουτγκάρδη-Λεβερκούζεν

ΓΑΛΛΙΑ

Ντέρμπι κορυφής στη Μασσαλία

Με το ντέρμπι κορυφής μεταξύ της Μαρσέιγ και της Παρί Σεν Ζερμέν συνεχίζεται το σαμπιονά. Στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής, οι γηπεδούχοι θα επιδιώξουν να πάρουν την νίκη για να αποσπασθούν από τους «πρωτεουσιάνους», που εφόσον πάρουν τους τρεις βαθμούς θα «πιάσουν» την αντίπαλο τους στην κορυφή του πρωταθλήματος.

Παράλληλα, η Λιόν φιλοξενείται από την Λοριάν σε μία εξαιρετικά ανοικτή αναμέτρηση, ενώ η Μπορντό έχει δύσκολη αποστολή στην έδρα της Μπρεστ.

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου

Σεντ Ετιέν-Νανσί

Σάββατο 6 Οκτωβρίου

Μονπελιέ-Εβιάν

Σοσό-Ρεν

Λιλ-Αζαξιό

Μπαστιά-Τρουά

Ρεμς-Νις

Τουλούζ-Βαλανσιέν

Κυριακή 7 Οκτωβρίου

Μπρεστ-Μπορντό

Λοριάν-Λιόν

Μαρσέιγ-Παρί Σεν Ζερμέν

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Only in

Δημήτρης Ψαθάς: Αίσχη και ντροπές της επταετίας

«Γινόντουσαν τέτοια πράματα;»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024