Στο γερμανικό Κοινοβούλιο ο Ντράγκι για να παρουσιάσει την πολιτική της ΕΚΤ
Βουλευτές του γερμανικού Κοινοβουλίου θα ενημερώσει ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι για την κρίση στην Ευρωζώνη, και κυρίως -όπως αναμένεται- για το νέο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων που ανακοίνωσε πρόσφατα. Ο Ντράγκι θα μιλήσει στις 24 Οκτωβρίου στα μέλη των επιτροπών Προϋπολογισμού, Οικονομικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.
Βουλευτές του γερμανικού Κοινοβούλιο θα ενημερώσει ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι για την κρίση στην Ευρωζώνη, και κυρίως -όπως αναμένεται- για το νέο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων που ανακοίνωσε πρόσφατα.
Ο νέος γύρος αγοράς ομολόγων από την ΕΚΤ έχει προκαλέσει δυσφορία στη Γερμανία, όχι μόνο από τη διοίκηση της Bundesbank -ο επικεφαλής της, Γενς Βάιντμαν, ήταν ο μόνος στο Συμβούλιο της ΕΚΤ που δεν ψήφισε υπέρ του προγράμματος- αλλά και από πολιτικούς στο Βερολίνο.
Ο πρόεδρος της ΕΚΤ είχε εκφράσει την «προθυμία» του να εμφανιστεί στη γερμανική Βουλή και να παρουσιάσει τις κινήσεις και το σκεπτικό της Τράπεζας στην καταπολέμηση της κρίσης. Ο πρόεδρος της Βουλής, Νόρμπερτ Λάμμερτ, ανακοίνωσε τελικά πως ο Ντράγκι θα μιλήσει σε βουλευτές στις 24 Οκτωβρίου.
Ο Ντράγκι θα έχει συζητήσεις με τους βουλευτές που συμμετέχουν στις επιτροπές Προϋπολογισμού, Οικονομικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Μπούντεσταγκ -από το βήμα της Ολομέλειας, εκτός από βουλευτές, μιλούν μόνο ηγέτες κρατών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κοινοβουλευτική Ομάδα ΝΔ: Έντονη δυσαρέσκεια πίσω από τη σιωπή – Blame game του Μαξίμου με τους αγρότες
- Κόντρα ΝΔ – ΠΑΣΟΚ για την κομματική ιδιότητα του Χιλετζάκη – «Πολύ… ενεργός εμφανίζεται για αδρανές μέλος»
- Τροχαίο με δύο τραυματίες στη Θήβα – Νταλίκα εξετράπη, γέμισε τσιμέντα το οδόστρωμα
- Ο Μητσοτάκης υπόσχεται… εξευρωπαϊσμό επτά χρόνια μετά την ανάληψη της εξουσίας
- Νέος προπονητής της Εφές ο Πάμπλο Λάσο
- Ο Ίθαν Χοκ μετανιώνει για τα παιδικά χρόνια της κόρης του Μάγια – «Ήταν δύσκολα και περίπλοκα»


