Έλεγχοι του ΣΔΟΕ για πάταξη της παράνομης διακίνησης καυσίμων- εμπορευμάτων
Αιφνιδιαστικές επιχειρήσεις ελέγχου βυτιοφόρων, φορτηγών αυτοκινήτων και λεωφορείων διενήργησε σε 24ωρη βάση το ΣΔΟΕ στις πύλες εισόδου της χώρας, από την Τετάρτη έως το Σάββατο. Κατά τη διάρκεια των ελέγχων αυτών διαπιστώθηκε σωρεία φορολογικών και τελωνειακών παραβάσεων.
Αιφνιδιαστικές επιχειρήσεις ελέγχου διενεργεί στα σύνορα το ΣΔΟΕ για πάταξη της παράνομης διακίνησης καυσίμων- εμπορευμάτων
Ύστερα από εντολή του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα για πάταξη του φαινομένου της παράνομης διακίνησης καυσίμων-εμπορευμάτων, το ΣΔΟΕ σχεδίασε και διενήργησε αιφνιδιαστικές επιχειρήσεις ελέγχου βυτιοφόρων , φορτηγών αυτοκινήτων και λεωφορείων, σε 24ωρη βάση, στις πύλες εισόδου της χώρας, από την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012 έως το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012.
Κατά τη διάρκεια των ελέγχων αυτών, τα εντεταλμένα συνεργεία ελέγχου προέβησαν σε όλες τις προβλεπόμενες ελεγκτικές επαληθεύσεις, για τη διαπίστωση της ορθής εφαρμογής της τελωνειακής και φορολογικής νομοθεσίας. Από τους διενεργηθέντες ελέγχους διαπιστώθηκε σωρεία φορολογικών και τελωνειακών παραβάσεων:
- Τρείς περιπτώσεις μεταφοράς εμπορευμάτων με φορτηγά από Βουλγαρία – μέσω Ελλάδας – προς άλλες χώρες της Ε.Ε. χωρίς συνοδευτικά φορολογικά στοιχεία. Κατασχέθηκαν τα φορτηγά και τα λαθρεμπορεύματα μεγάλης αξίας. Οι οδηγοί συνελήφθησαν και παραπέμφθηκαν με τη διαδικασία του αυτόφωρου. Οι δύο (2) εξ αυτών, καταδικάστηκαν σε επτάμηνη φυλάκιση με τριετή αναστολή, τα δε κατασχεθέντα δημεύθηκαν.
- Μία περίπτωση λαθραία εισαγωγής ειδών κηπευτικής από Βουλγαρία. Κατασχέθηκαν τα εμπορεύματα και το φορτηγό. Ο οδηγός συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ροδόπης.
- Τρείς περιπτώσεις λαθρεμπορίας καυσίμων, όπου τα συνεργεία ελέγχου προέβησαν σε συλλήψεις, οι δε συλληφθέντες προσήχθησαν ενώπιον των Εισαγγελέων, στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας.
- Τρείς περιπτώσεις λαθραίας εισαγωγής και διακίνησης αλκοολούχων ποτών. Στις δύο εξ’ αυτών καταβλήθηκε το πολλαπλό ειδικό τέλος και παραιτήθηκαν από τα ένδικα μέσα. Στον τρίτο παραβάτη ασκήθηκε ποινική δίωξη για απείθεια και παρακώλυση ελέγχου του Σ.Δ.Ο.Ε.
- Δύο περιπτώσεις λαθραίας εισαγωγής και διακίνησης ειδών ένδυσης, μέρος των οποίων ήταν προϊόντα απομίμησης. Δόθηκε αναβολή από το δικαστήριο, προκειμένου να καταβληθεί το πολλαπλό τέλος.
- Τρείς περιπτώσεις λαθρεμπορίας (εισαγωγή επιπλέον ποσότητας καυσοξύλων).
- Πέντε περιπτώσεις φορτηγών με πετρέλαιο θέρμανσης στα ρεζερβουάρ.
- Δώδεκα λεωφορεία που μετέφεραν επιβάτες από Ελλάδα προς Αλβανία, δεν εξέδωσαν φορολογικά στοιχεία σε 193 περιπτώσεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το σοκ της Γερμανίδας VAR του αγώνα ΑΕΚ-Παναθηναϊκού με μασκοφόρο οπαδό!
- Αυξημένη κίνηση στους δρόμους της Αττικής – Πού εντοπίζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα
- Κρήτη: Σήμερα το τελευταίο αντίο στον 20χρονο Νικήτα – Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για το άγριο έγκλημα
- Το «Optansia & Guerrilla» έρχεται στο θέατρο Αργώ
- Από τον Άιχμαν στους «νέους Nαζί»: Η συζήτηση για τη θανατική ποινή στο Ισραήλ παίρνει νέα τροπή
- Αρκάς: Η καλημέρα της Πέμπτης
- Αυτά είναι τα έξι «μυστικά» για καλή ψυχική υγεία
- Συνεδρίαση ΚΟ ΝΔ: Πίσω από το «παραβάν» της συνταγματικής αναθεώρησης επιχειρεί ο Μητσοτάκης να κρύψει τη δυσαρέσκεια των βουλευτών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 07.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-juliano-ferreira-102048601-9466837-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442