Δράση για την καταπολέμηση των κουνουπιών από φέτος για του χρόνου
Επιτακτική χαρακτήρισε την ανάγκη συντονισμού όλων των εμπλεκομένων φορέων για την επιτυχία του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών και την εξασφάλιση επαρκούς αίματος για το 2013 ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο οποίος συναντήθηκε με εκπροσώπους από το ΚΕΕΛΠΝΟ (Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων), το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, τις περιφερειακές ενότητες, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας.
Επιτακτική χαρακτήρισε την ανάγκη συντονισμού όλων των εμπλεκομένων φορέων για την επιτυχία του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών και την εξασφάλιση επαρκούς αίματος για το 2013 ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος,ο οποίος συναντήθηκε με εκπροσώπους από το ΚΕΕΛΠΝΟ (Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων), το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, τις περιφερειακές ενότητες, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας.
Στη σύσκεψη αποφασίστηκε η ενεργοποίηση και λειτουργία Κεντρικού Συντονιστικού Οργάνου μεταξύ των υπουργείων Υγείας, Οικονομικών, Εσωτερικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, το οποίο θα παρεμβαίνει σε περιπτώσεις εκτάκτων προβλημάτων δημόσιας υγείας, κατόπιν εισήγησης του ΚΕΕΛΠΝΟ και της αρμόδιας διεύθυνσης του υπουργείου Υγείας.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ο κ. Λυκουρέντζος τόνισε ότι για την επιτυχία του προγράμματος είναι απαραίτητη αφενός η εξασφάλιση των αναγκαίων πόρων και αφετέρου η έγκαιρη έναρξη των δράσεων καταπολέμησης των κουνουπιών, ενώ διαμορφώθηκε ακριβές χρονοδιάγραμμα των επικείμενων ενεργειών του υπουργείου Υγείας.
«Έχουμε τη δυνατότητα να είμαστε έτοιμοι και να επιτύχουμε βέλτιστα αποτελέσματα. Να κινητοποιηθούμε εγκαίρως ώστε να αποφευχθούν συμβάντα ανάλογα της θερινής περιόδου του τρέχοντος έτους. Είναι άλλωστε προτιμότερη η πρόληψη ενός προβλήματος από την εκ των υστέρων αντιμετώπιση των επιπτώσεών του» σημείωσε ο υπουργός Υγείας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Συρία: Τραμπ και Σάρα συζήτησαν για τις εγγυήσεις των δικαιωμάτων των Κούρδων
- Γουατεμάλα: 9ος αστυνομικός νεκρός από τα πυρά συμμοριών
- Ιράν: Η Lufthansa αναστέλλει τις πτήσεις προς και από την Τεχεράνη μέχρι και τις 29 Μαρτίου
- Τουλάχιστον 1.500 μέλη του Ισλαμικού Κράτους δραπέτευσαν από φυλακές της Συρίας
- Τρίπολη – Νεστάνη: Νεκρός εντοπίστηκε ηλικιωμένος κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς σε κατοικία
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Τρεις ανατροπές υπέρ των παιδιών
