Αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας πλην Αττικής
Κανονικά θα εξυπηρετούν από την Δευτέρα τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ τα φαρμακεία όλης της χώρας, με εξαίρεση την Αττική όπου οι φαρμακοποιοί δεν ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους. Σημαντικό ρόλο για την απόφαση να χορηγούνται κανονικά με πίστωση τα φάρμακα έπαιξε η κίνηση του υπουργείου Υγείας να εξοφλήσει τις οφειλές του Ιουνίου, σύμφωνα και με το χρονοδιάγραμμα πληρωμών του ΕΟΠΥΥ.
Κανονικά θα εξυπηρετούν από την Δευτέρα τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ τα φαρμακεία όλης της χώρας, με εξαίρεση την Αττική όπου οι φαρμακοποιοί δεν ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους.
Σημαντικό ρόλο για την απόφαση να χορηγούνται κανονικά με πίστωση τα φάρμακα έπαιξε και η κίνηση του υπουργείου Υγείας να εξοφλήσει τις οφειλές του Ιουνίου, σύμφωνα και με το χρονοδιάγραμμα πληρωμών του ΕΟΠΥΥ.
Αυτό όμως δεν έπεισε τους φαρμακοποιούς της Αττικής. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κώστας Λουράντος, η άρνηση χορήγησης φαρμάκων με πίστωση θα συνεχιστεί μέχρι να εξοφληθούν οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ από το 2011 και να οριστεί πλήρες χρονοδιάγραμμα εξόφλησης όλων των οφειλών του 2012.
Για τους φαρμακοποιούς όλης της χώρας παραμένουν κρίσιμα ζητήματα η πίστωση των εταιρειών προς τα φαρμακεία, ο συμψηφισμός των χρεών και η ρύθμιση των παλαιών χρεών.
Τα θέματα αυτά θα αποτελέσουν το αντικείμενο του διαλόγου με το υπουργείο Υγείας στις επόμενες ημέρες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ξάνθη: Οι οικονομικές διαφορές πίσω από τη δολοφονία του 69χρονου
- Υποκλοπές: Αδυναμία των θεσμών να κάνουν την δουλειά τους – Τι λέει ο δικηγόρος των θυμάτων των παρακολουθήσεων
- Έχω παιδιά: Μια βουτιά στο παρελθόν
- Η πρώτη εκτίμηση για τον τραυματισμό του Κένι στον ΠΑΟΚ
- Νέα σύσκεψη στο υπ. Άμυνας υπό τον Δένδια για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
- Θεσσαλονίκη: Οδηγούσε χωρίς δίπλωμα, παραβίασε φανάρι και STOP, συγκρούστηκε με άλλο ΙΧ και κατέληξε σε τοίχο
