Συμφωνία χρηματοδότησης αναπτυξιακών έργων μεταξύ ΕΤΕπ και Ελλάδας
Με αντικείμενο τη χρηματοδότηση αναπτυξιακών έργων, συναντάται αυτήν την ώρα ο πρωθυπουργός Αντ.Σαμαράς με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Βέρνερ Χόγιερ, παρουσία του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη στο Μέγαρο Μαξίμου. Η κυβέρνηση θα υπογράψει με τον πρόεδρο της ΕΤΕπ συμφωνία έναρξης χρηματοδότησης αναπτυξιακών έργων από την Τράπεζα Επενδύσεων.
Συμφωνία χρηματοδότησης αναπτυξιακών έργων από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) θα υπογράψει σήμερα, Πέμπτη, η κυβέρνηση.
Ο πρωθυπουργός Αντ.Σαμαράς συναντάται αυτήν την ώρα με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Βέρνερ Χόγιερ, παρουσία του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.
Η συμφωνία που θα υπογράψει η κυβέρνηση με τον πρόεδρο της ΕΤΕπ θα δώσει τέλος στην πολύμηνη αβεβαιότητα η οποία είχε καθηλώσει τις χρηματοδοτήσεις από την ΕΤΕπ στο επίπεδο των μόλις 10 εκατ. ευρώ για το 2012.
Επιπλέον, η συμφωνία θα προβλέπει την υποστήριξη της ΕΤΕπ στο ελληνικό πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, στην υλοποίηση έργων ΣΔΙΤ (συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα), στη χρηματοδότηση ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα και στην προώθηση έργων σε κρίσιμους τομείς, όπως η ενέργεια και η διαχείριση αποβλήτων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιράν: Επιστολή στον ΟΗΕ για την «εγκληματική πράξη» ΗΠΑ και Ισραήλ κατά του ανώτατου ηγέτη
- Ιράν: «Η πόρτα της διπλωματίας παραμένει ανοικτή», λέει ο ΥΠΕΞ του Ομάν
- Ιράν: Τουλάχιστον 17 νεκροί στο Πακιστάν σε διαδηλώσεις για τη δολοφονία του Αλί Χαμενεΐ
- Ιράν: Ο Τραμπ προετοιμάζει τους Αμερικανούς για «πιθανόν και άλλες απώλειες» – «Ετσι είναι τα πράγματα»
- Κύπρος: H βρετανική βάση στο Ακρωτήρι «χτυπήθηκε από drone» – Σε «κατάσταση υψηλού συναγερμού»
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Απειλούμαστε;
