Ο αρχαιολογικός χώρος της Κνωσού θα γίνει το σκηνικό ενός ανατριχιαστικού φόνου, στο πλαίσιο της κινηματογραφικής μεταφοράς του γνωστού μυθιστορήματος της Πατρίσια Χάισμιθ, Τα δύο πρόσωπα του Ιανουαρίου, με πρωταγωνιστές τον Βίγκο Μόρτενσεν και την Κίρστεν Ντανστ.

Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο ενέκρινε τελικά ομόφωνα τα γυρίσματα της εταιρείας Zelus Pictures Ltd για γυρίσματα στην Κνωσό, με το σκεπτικό ότι είναι μια καλή ευκαιρία προβολής της Ελλάδας.

Το μυθιστόρημα της Πατρίσια Χάισμιθ (περισσότερο γνωστής από το βιβλίο και την ταινία Ο ταλαντούχος κύριος Ρίπλεϊ) εκτυλίσσεται μεταξύ άλλων στην Ελλάδα της δεκαετίας του ’60, και συγκεκριμένα στην Αθήνα και στην Κρήτη.

Σκηνοθέτης θα είναι ο ο Χοσέιν Αμινί, ο οποίος διασκεύασε και το μυθιστόρημα.

Το ΚΑΣ έδωσε ωστόσο το πράσινο φως και σε δύο άλλες παραγωγές.

Η πρώτη αφορά ένα πολιτιστικό ντοκιμαντέρ της γαλλογερμανικής τηλεόρασης «ARTE», η οποία έλαβε άδεια για γυρίσματα σε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία αρμοδιότητας Α΄, Γ΄, Ζ΄ και Ι’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, από τις 14 ως τις 28 Σεπτεμβρίου.

Θετική ήταν η γνωμοδότηση και για προς το αίτημα του ιαπωνικού δικτύου «TV Osaka» για γυρίσματα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, την Ακρόπολη, την Αρχαία Αγορά και τον λόφο του Φιλοπάππου στις 17 Σεπτεμβρίου.

Το υλικό θα χρησιμοποιηθεί σε δίωρο πρόγραμμα με τίτλο Wafu-sohnke-Made in Japan Found in The World.


Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο