Συνέχιση της επίσχεσης εργασίας έως την Τετάρτη, αποφάσισε η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ
Έως την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου συνεχίζεται η επίσχεση εργασίας των συμβεβλημένων τον ΕΟΠΥΥ γιατρών, μετά τα ασαφή αποτελέσματα της σύσκεψης της διϋπουργικής επιτροπής για την Υγεία.
Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ, επισημαίνει ότι ο οργανισμός συνεχίζει να παρουσιάζει τεράστιο ταμειακό έλλειμμα ύψους 1,5 δισ. ευρώ το οποίο καθημερινά διευρύνεται, συνεχίζει να οφείλει μόνο για το 2012 στους ιατρούς 230 εκατ. ευρώ και άλλα 570 εκατ. στους κλινικούς ιατρούς και 540 εκατ. στους εργαστηριακούς ιατρούς, για τα έτη 2010 και 2011.
Συγκροτώντας ένα Πανιατρικό Μέτωπο αλληλεγγύης για τη διάσωση της Ιδιωτικής και Δημόσιας Υγείας στη χώρα οι γιατροί απαιτούν από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Μάριο Σαλμά και από την Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, να τηρήσουν στο ακέραιο τις δημόσιες δεσμεύσεις τους εντός τον επόμενων ημερών.
Απευθύνουν, εκ νέου δημόσια πρόσκληση διαλόγου στο υπουργείο και στη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, ως μια ύστατη προσπάθεια να διασωθεί η πρωτοβάθμια περίθαλψη στην χώρα μας. Συνιστούν στα μέλη για λόγους κοινωνικής ευαισθησίας, να αποφύγουν κατά το δυνατόν την ταλαιπωρία των ασφαλισμένων και να προβαίνουν στην κατ’ εξαίρεση εξυπηρέτηση των επειγόντων ή σοβαρών περιστατικών.
Καλούμε, τέλος, όλους τους ιατρικούς φορείς (Ιατρικούς Συλλόγους – Συνδικαλιστικές Οργανώσεις) αλλά και τους φορείς των ασφαλισμένων σε σύσταση πανελλήνιας πρωτοβουλίας για την διάσωση του συστήματος πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας από την κατάρρευση.
health.in.gr
- Θεσσαλονίκη: Ταυτοποιήθηκαν δύο 19χρονοι για την απόπειρα ανθρωποκτονίας 35χρονου στον Δενδροπόταμο
- Σύρος: «Άρπαξα το μαχαίρι με το οποίο έτρωγα και της επιτέθηκα» – Τι είπε στην απολογία του ο 41χρονος για τη δολοφονία
- Η Φιορεντίνα προτείνει να επενδύσει συν 30 εκατ. και θέλει το «Αρτέμιο Φράνκι» για 90 χρόνια (vid)
- Αγρότες: Πώς θα κάνουν δωρεάν διακοπές
- «Η σιωπή δεν προστατεύει» – Νέα εποχή για τον ουκρανικό στρατό, νέες δοκιμασίες για τον Ζελένσκι
- Πώς αισθάνεται ένας αδέσποτος σκύλος; Η επιστήμη δίνει μια πιο σύνθετη απάντηση
- Μπάρμπαρα Χάτον: Η δισεκατομμυριούχος συλλέκτρια κοσμημάτων, η κληρονομιά στα 21 και οι 7 ατυχείς γάμοι
- Και επίσημα ο Γεντβάι στην Αλ Σαμπάμπ (pic)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 26.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/george-dumitrache-B9N8Vv55hn4-unsplash-315x220.jpg)






![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-230x130.jpg)













































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442