Σε κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς
Απεργιακές κινητοποιήσεις προγραμματίζουν οι εργαζόμενοι στο Μετρό, τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και το τραμ, ενάντια στην αύξηση του εισιτηρίου των αστικών συγκοινωνιών, που προβλέπεται στο μνημόνιο. Βάσει της μνημονιακής υποχρέωσης της χώρας, οι τιμές των εισιτηρίων θα πρέπει να αυξηθούν κατά το πρώτο τρίμηνο του 2013 τουλάχιστον κατά 25%, δηλαδή από 1,40 (για όλα τα μέσα) να ανέλθει σε 1,75 και το εισιτήριο για τα λεωφορεία, τρόλεϊ ή τραμ από 1,20 σε 1,50. Την ίδια ώρα, για να αποφύγει την αύξηση στα εισιτήρια, το υπουργείο Ανάπτυξης και Μεταφορών εντατικοποιεί τους ελέγχους για να παταχθεί η εισιτηριοδιαφυγή.
Απεργιακές κινητοποιήσεις προγραμματίζουν οι εργαζόμενοι στο Μετρό, τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και το τραμ, ενάντια στην αύξηση του εισιτηρίου των αστικών συγκοινωνιών, που προβλέπεται στο μνημόνιο.
Βάσει της μνημονιακής υποχρέωσης της χώρας, οι τιμές των εισιτηρίων θα πρέπει να αυξηθούν κατά το πρώτο τρίμηνο του 2013 τουλάχιστον κατά 25%, δηλαδή από 1,40 (για όλα τα μέσα) να ανέλθει σε 1,75 και το εισιτήριο για τα λεωφορεία, τρόλεϊ ή τραμ από 1,20 σε 1,50.
Πάντως και το υπουργείο Ανάπτυξης και Μεταφορών προσπαθεί να βρει εναλλακτική λύση στην αύξηση του εισιτηρίου, με τη μείωση της εισιτηριοδιαφυγής. Ο στόχος είναι η εισιτηριοδιαφυγή, που στοιχίζει στο κράτος 37,5 εκατ. ευρώ το χρόνο, να μειωθεί κατά 50% έως τα τέλη του έτους.
Σε αυτό το πλαίσιο, αναμένεται να ενταθούν οι έλεγχοι εισιτηρίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς το επόμενο διάστημα.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.