Τέλος στην περιπέτεια 21 μεταναστών από την Αφρική στα σύνορα Ισραήλ-Αιγύπτου
Οι ισραηλινές Αρχές κατέληξαν σε συμφωνία με τους πρόσφυγες από την Ερυθραία που είχαν παγιδευτεί στα σύνορα μεταξύ Ισραήλ-Αιγύπτου επί μία εβδομάδα, επιτρέποντας όμως τη διέλευση μόνο σε τρεις από τους συνολικά 21. Όσοι δεν πήραν άδεια εισόδου επέστρεψαν στην Αίγυπτο και συνελήφθησαν από τις Αρχές για παράνομη είσοδο.
Οι ισραηλινές Αρχές κατέληξαν σε συμφωνία με τους πρόσφυγες από την Ερυθραία που είχαν παγιδευτεί στα σύνορα μεταξύ Ισραήλ και Αιγύπτου επί μία εβδομάδα, επιτρέποντας όμως τη διέλευση μόνο σε τρεις από τους συνολικά 21.
Όπως έγινε διευκρινίστηκε από το πρωθυπουργικό γραφείο, οι 18 από τους πρόσφυγες θα υποχρεωθούν να επιστρέψουν στην Αίγυπτο ενώ τρεις -δύο γυναίκες και ένα παιδί- θα επιτραπεί να μπουν στο Ισραήλ.
Όσοι επέστρεψαν στην Αίγυπτο συνελήφθησαν από τις Αρχές της χώρας για παράνομη είσοδο.
«Είναι σημαντικό όλοι να καταλάβουν ότι το Ισραήλ δεν είναι πλέον προορισμός για όσους θέλουν να διεισδύσουν σε αυτό. Είμαστε αποφασισμένοι να τους σταματήσουμε, όπως έγινε εδώ» αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Για την υπόθεση υπήρχαν φόβοι ότι το μαρτύριο των προσφύγων θα παρατεινόταν, αφού νωρίτερα την Πέμπτη το Ανώτατο Δικαστήριο είχε αναβάλει μέχρι και την Κυριακή την έκδοση απόφασης για την προσφυγή που είχε καταθέσει οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Η οργάνωση ζητούσε να χορηγηθεί άσυλο στους παράνομους μετανάστες και να τους επιτραπεί να περάσουν στο Ισραήλ.
Τα τελευταία χρόνια περίπου 60.000 Αφρικανοί μετανάστες πέρασαν τα σύνορα του Ισραήλ με την Αίγυπτο, είτε για να αναζητήσουν εργασία είτε για να ξεφύγουν από διώξεις που υφίστανται.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γερμανικό
- Τροχαία: 11 νεκροί και 416 τραυματίες τον Φεβρουάριο στην Αττική – Βεβαιώθηκαν 33.749 παραβάσεις
- ΗΠΑ: Βύθισαν πολεμικό σκάφος του Ιράν στον Κόλπο του Ομάν – Επιθέσεις σε πλοία στα Στενά του Ορμούζ
- The Beatles: Το μέλος της θρυλικής μπάντας που βρέθηκε πρώτο πίσω από τα σίδερα της φυλακής
- Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»: Ο αδερφός της Μαρίας Λαδά ξεσπά στο in για τον άδικο θάνατο της ΑμεΑ αδερφής του
- Super League 2: Ο Ολυμπιακός Β’ «πλήγωσε» τον Πανιώνιο (2-1), φαβορί για την άνοδο η Καλαμάτα! (2-0)
- Νεκρός και ο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, λένε τα ιρανικά ΜΜΕ

