Για το ομαλό της νέας σχολικής χρονιάς διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο ο υπουργός Παιδείας
Για ζητήματα της αρμοδιότητάς του, εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς, ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο υπουργός Παιδείας. Ο κ. Αρβανιτόπουλος διαβεβαίωσε τον κ. Παπούλια για την έγκαιρη παράδοση των βιβλίων, συμπληρώνοντας ότι η ηγεσία του υπουργείου φροντίζει ώστε «να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερα κενά στους εκπαιδευτικούς». Την Τετάρτη ο υπουργός θα συναντηθεί με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.
Για ζητήματα της αρμοδιότητάς του, εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς, ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο υπουργός Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλος.
Ο κ. Αρβανιτόπουλος διαβεβαίωσε τον κ. Παπούλια για την έγκαιρη παράδοση των βιβλίων στα σχολεία, ενώ όπως είπε, η ηγεσία του υπουργείου φροντίζει ώστε «να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερα κενά στους εκπαιδευτικούς».
Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε την πρόσληψη μόλις 225 εκπαιδευτικών σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση αντί των 1.065 που υπολόγιζε αρχικά.
Το υπουργείο μελετά να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα και με επιμήκυνση του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών κατά τουλάχιστον μία ώρα.
Μάλιστα σε πρόσφατη συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής, ο υπουργός είχε πει ότι η αύξηση των ωρών διδασκαλίας ενδέχεται να εφαρμοστεί από τη φετινή σχολική χρονιά.
Κατά τη συνάντησή του με τον κ. Παπούλια, ο Κ.Αρβανιτόπουλος παρατήρησε επίσης ότι ο πολιτικός χρόνος είναι συμπυκνωμένος και πρέπει μέσα σε αυτόν «να διορθώσουμε παθογένειες δεκαετιών».
«Περιμένουμε το καλύτερο, κύριε υπουργέ. Γιατί, όπως λέτε, το κεφάλαιο Παιδεία είναι πάρα πολύ σημαντικό. Και για σήμερα, αλλά περισσότερο για το αύριο» παρατήρησε ο Πρόεδρος.
* Εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος θα συναντηθεί την Τετάρτη με τον υπουργό.
Θα συνοδεύεται από τον γραμματέα της ΚΟ Γιάννη Μανιάτη, την κοινοβουλευτική εκπρόσωπο Εύη Χριστοφιλοπούλου και τον εισηγητή της ΚΟ για θέματα Παιδείας Μάρκο Μπόλαρη.
Κινητοποιήσεις από τη ΔΟΕ
Σε απεργιακή κινητοποίηση με το… καλημέρα της νέας σχολικής χρονιάς κατέρχονται οι δάσκαλοι. Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ) κήρυξε 24ωρη απεργία για την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου, ενώ στις 11 Σεπτεμβρίου, ημέρα που θα πραγματοποιηθεί ο αγιασμός στα σχολεία, οι δάσκαλοι θα προχωρήσουν σε δίωρο συμβολικό αποκλεισμό των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ρωσία: Στρατηγικά βομβαρδιστικά εκτέλεσαν περιπολία πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα
- Οι ΗΠΑ πιέζουν Ρωσία και Ουκρανία για τριμερείς ευθείες διαπραγματεύσεις και προωθούν κατάπαυση του πυρός σε ενεργειακές υποδομές
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Με έρανο η αγορά
- Το υποτιμημένο γεν και η επιστροφή της Ιαπωνίας στην πυρηνική ενέργεια
- Συρία: Έτοιμο το προκαταρκτικό πλαίσιο για τον τερματισμό των συγκρούσεων ανάμεσα στη Δαμασκό και τους Κούρδους
- FT: Οι αυτοκινητοβιομηχανίες απορρίπτουν την πρόταση της ΕΕ για «made in Europe» οχήματα


