Δημοσιεύματα για συμφωνία της Ρωσίας για χορήγηση δανείου στην Κύπρο
Ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Βάσος Σιαρλή δήλωσε την Τρίτη ότι «μέχρι στιγμής» δεν έχει οποιαδήποτε ενημέρωση αναφορικά με την εξέλιξη στο αίτημα για παροχή δανείου από τη Ρωσία προς την Κύπρο ύψους 5 δισ. ευρώ. Ο κ. Σιαρλή, σχολίαζε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης», σύμφωνα με το οποίο λήφθηκε απόφαση σε πολιτικό επίπεδο στη Μόσχα για παροχή του δανείου.
Ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Βάσος Σιαρλή δήλωσε την Τρίτη ότι «μέχρι στιγμής» δεν έχει οποιαδήποτε ενημέρωση αναφορικά με την εξέλιξη στο αίτημα για παροχή δανείου από τη Ρωσία προς την Κύπρο ύψους 5 δισ. ευρώ.
Ο κ. Σιαρλή, σχολίαζε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης», σύμφωνα με το οποίο, πριν από μερικές ημέρες, λήφθηκε απόφαση σε πολιτικό επίπεδο στη Μόσχα για παροχή του δανείου. Η εφημερίδα δεν αναφέρει πηγές.
Στο δημοσίευμα αναφέρεται επίσης ότι η Μόσχα θα δώσει τα χρήματα σε διαβούλευση με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, χωρίς
Σε δηλώσεις του στο ΡΙΚ, ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών είπε ότι είχε επικοινωνία με εκπρόσωπο της Προεδρίας της Δημοκρατίας νωρίς το πρωί και του αναφέρθηκε ότι δεν υπάρχει οποιαδήποτε εξέλιξη για το ρωσικό δάνειο.
Επομένως, είπε, δεν μπορώ να επιβεβαιώσω το δημοσίευμα.
Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι οι προσπάθειες συνεχίζονται και ότι το υπουργείο Οικονομικών παρέχει τις πληροφορίες και τα στοιχεία που ζητούνται από τη Μόσχα.
Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη του 2011 η Ρωσία έδωσε δάνειο στην Κύπρο ύψους 2,5 δισ. ευρώ.
Προσχέδιο Μνημονίου με μέτρα από την τρόικα
Ο κ. Σιαρλή επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που θέλουν την τρόικα να έχει υποβάλει προσχέδιο Μνημονίου με τα μέτρα τα οποία πρέπει να ληφθούν προκειμένου να παραχωρηθεί η βοήθεια από τον μηχανισμό στήριξης.
Διευκρίνισε, επίσης, ότι η τρόικα παρέχει περιθώριο δύο-τριών ετών, ώστε η Κύπρος να μπορέσει να κάνει τις διαρθρωτικές αλλαγές που χρειάζονται.
Ο κ. Σιαρλή είπε ακόμα ότι χρειάζεται να γίνουν θυσίες από όλους, ώστε σε δύο-τρία χρόνια η Κύπρος να έχει ισοσκελισμένο προϋπολογισμό. Πρέπει, πρόσθεσε, να ζούμε με τα δικά μας χρήματα και όχι με δανεικά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η Άστον Βίλα νίκησε και την Μπολόνια και ο Ολυμπιακός παραμένει η μοναδική ομάδα που έφυγε με «διπλό» από το «Villa Park» (vids)
- Αθήνα: Ηχητικό ντοκουμέντο από τον καυγά που είχε η 30χρονη λίγο προτού εντοπιστεί νεκρή στον ακάλυπτο
- Σε εξέλιξη η κρίσιμη συνάντηση κτηνοτρόφων από την Λέσβο με την Κυβέρνηση – «Αδειάζουν τα χωριά μας»
- Κεφαλονιά: Ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα οι τρεις συλληφθέντες για τον θάνατο της Μυρτούς
- Από το σοβαρό χτύπημα στο κεφάλι στην επιστροφή με την Ίντερ: Η απίθανη ιστορία ενός 15χρονου (pics, vid)
- Βαλ Κίλμερ: Μετά θάνατον πρεμιέρα και πρώτο τρέιλερ του γουέστερν για τον AI κλώνο του
