Ο Βαρυποινίτης Pastor Maldonado
Στο Βέλγικο Grand Prix την καλή εμφάνιση του Pastor Maldonado (Williams – Renault) σκίασαν οι τρεις διαφορετικές ποινές που δέχτηκε.
Ένας συνάδελφος έγραψε πως καταλαβαίνεις ότι ξεκίνησαν τα Grand Prix της Formula 1 από τη στιγμή που διαβάζουμε τις ποινές, που επιβάλλουν στον Pastor Maldonado.
Μετά τις 3 θέσεις στην εκκίνηση του Grand prix στο Spa, που πήρε το Σάββατο, η άκυρη εκκίνηση και η μετέπειτα σύγκρουσή του με τον Timo Glock έκαναν τους αγωνοδίκες να του επιβάλουν άλλες δύο ποινές για την εκκίνηση του επόμενου αγώνα.
Έτσι ο 27χρονος δέχτηκε τιμωρία 5 θέσεων γιατί ξεκίνησε προτού σβήσουν τα κόκκινα φώτα και 5 θέσεων επιπλέον για τη σύγκρουση με τη Marussia – Cosworth του Timo Glog, ο οποίος ωστόσο κατάφερε να συνεχίσει και να ολοκληρώσει τον αγώνα.
Ο P. Maldonado δέχθηκε πως έκανε λάθος μόνο στην εκκίνηση και δήλωσε: «Έκανα λάθος, ο συμπλέκτης μου γλίστρησε από τα χέρια, πριν τα φώτα της εκκίνησης σβήσουν».
Έτσι o οδηγός από τη Βενεζουέλα, στη Monza την επόμενη εβδομάδα, θα εκκινήσει 10 θέσεις πίσω από εκείνη που θα πάρει στις κατατακτήριες δοκιμές.
Να σημειωθεί ότι η ποινή των 5 θέσεων για την άκυρη εκκίνηση θα ισχύσει για το Ιταλικό Grand Prix, επειδή ο P. Maldonado εγκατέλειψε αμέσως μετά τη σύγκρουσή του με τον Τ. Glock και έτσι δεν ήταν δυνατό να του δοθεί ποινή διέλευσης, η οποία προβλέπεται.
auto.in.gr
- Πώς η γήρανση του πληθυσμού επιβαρύνει τα συνταξιοδοτικά συστήματα της Ευρώπης
- Ινδονησία: Πάνω από 900 οι νεκροί από τις πλημμύρες – Στους 400 ανέρχονται οι αγνοούμενοι
- «Το κάνουν επίτηδες»: Η Σίντνεϊ Σουίνι ντύθηκε Mαρ-α-Λάγκο και όλοι λένε το ίδιο για την μεταμφίεση της
- Τρόλεϊ: Από την Κυριακή το ξήλωμα καλωδίων του δικτύου
- Live streaming: Ολυμπιακός – ΓΣ Περιστερίου
- Κλειστά ακίνητα: Τέλος χρόνου για τα αποκαλυπτήρια
