ΔΕΗ: Στα 18,3 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη στο πρώτο εξάμηνο 2012
Τα καθαρά κέρδη της ΔΕΗ ανήλθαν σε 18,3 εκατ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο του 2012, έναντι 128,8 εκατ. ευρώ στην αντίστοιχη περσινή περίοδο, μειωμένα κατά € 110,5 εκατ.
Ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε € 2.938 εκατ. από € 2.711,5 εκατ. το α΄ εξάμηνο του 2011, αυξημένος κατά € 226,5 εκατ. (+8,4%). Στον κύκλο εργασιών συμπεριλαμβάνεται ποσό € 64,7 εκατ. που αφορά τη συμμετοχή χρηστών του δικτύου ηλεκτροδότησης για τη σύνδεσή τους.
Τα κέρδη προ τόκων φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε € 483,4 εκατ. έναντι € 603,8 εκατ. το α΄ εξάμηνο του 2011, μειωμένα κατά € 120,4 εκατ. (-19,9%). Το περιθώριο EBITDA ανήλθε σε 16,5%, σε σύγκριση με 22,2% το α΄ εξάμηνο του 2011.
Σε επίπεδο τριμήνων του 2012, το περιθώριο EBITDA βελτιώθηκε το β’ τρίμηνο σε 17,9% από 15% το α’ τρίμηνο.
Το α΄ εξάμηνο του 2012, η συνολική ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας αυξήθηκε κατά 873 GWh, στις 30.207 GWh έναντι 29.334 GWh το α΄ εξάμηνο του 2011 (+3,0%). Με την εξαίρεση των εξαγωγών και της άντλησης, η αύξηση της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας περιορίζεται σε 0,7%
(206 GWh).
Ειδικότερα, στο β’ τρίμηνο του 2012, εξαιρουμένων των εξαγωγών και της άντλησης η ζήτηση μειώνεται κατά 0,8% (107 GWh) σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2011.
Παρά τη δυσμενή οικονομική συγκυρία, η μικρή αυτή αύξηση αποδίδεται στον αυξημένο αριθμό συνδέσεων με το δίκτυο παραγωγών ΑΠΕ (κυρίως Φ/Β).
Οι δαπάνες για υγρά καύσιμα, φυσικό αέριο και αγορές ηλεκτρικής ενέργειας είναι αυξημένες κατά € 519,1 εκατ. (+52,6%) σε σχέση με το α΄ εξάμηνο του 2011, κυρίως λόγω των υψηλότερων δαπανών για αγορές ενέργειας και εισαγωγές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κατασκοπεία στις Ένοπλες Δυνάμεις: Τα επόμενα βήματα και ο κίνδυνος απώλειας της ελληνικής ιθαγένειας
- Ο Ρονάλντο συνέχισε την «απεργία» του και ο κόσμος της Αλ Νασρ τον στήριξε (pics)
- Νέα αύξηση τιμών στα σούπερ μάρκετ – Ποια προϊόντα οδήγησαν στην άνοδο [πίνακες]
- Ουκρανία: Ο Τραμπ βιάζεται να κλείσει τη συμφωνία, ο Ζελένσκι συναντά τους Ευρωπαίους και μεγάλο μέρος της χώρας δεν έχει ρεύμα
- Υπόθεση Παναγόπουλου: Ερευνούν τη διαδρομή του χρήματος οι Αρχές – Οι εταιρείες «οχήματα» και η παραίτηση Στρατινάκη
- Πυρηνικά «σύννεφα» πάνω από τον πλανήτη – Η λήξη της συμφωνίας New Start και το Ρολόι της Αποκάλυψης





