«Παραπλανητικό» το άρθρο του Spiegel για πλαφόν στα spreads τονίζει η ΕΚΤ
Τη δυσαρέσκειά της εξέφρασε και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), μετά τις αντιδράσεις και από το Βερολίνο, για το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel, σύμφωνα με το οποίο η ΕΚΤ θα παρεμβαίνει στην αγορά ομολόγων για να βάλει ουσιαστικά ανώτατο όριο στα επιτόκια δανεισμού κρατών-μελών της ευρωζώνης, που βάλλονται από τις αγορές. «Είναι εντελώς παραπλανητικό να δημοσιεύονται αποφάσεις που δεν έχουν ακόμα ληφθεί», είπε εκπρόσωπος της ΕΚΤ.
Τη δυσαρέσκειά της εξέφρασε τη Δευτέρα και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), μετά τις αντιδράσεις και από το Βερολίνο, για δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel, σύμφωνα με το οποίο η ΕΚΤ θα παρεμβαίνει στην αγορά ομολόγων για να βάλει ουσιαστικά ανώτατο όριο στα επιτόκια δανεισμού κρατών-μελών της ευρωζώνης.
«Είναι εντελώς παραπλανητικό να δημοσιεύονται αποφάσεις που δεν έχουν ακόμα ληφθεί», είπε εκπρόσωπος της ΕΚΤ, όπως αναφέρει το Reuters.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τα θύματα μιλούν για τις κτηνωδίες Έπσταϊν εδώ και δεκαετίες – Και ακόμα και τώρα εξακολουθούν να αγνοούνται
- Όταν ζητήθηκε στον Τζέιμς Κάμερον να μοιράσει κοκαΐνη στο κινηματογραφικό συνεργείο – «Έτσι γινόταν τότε»
- Χαλκός στην Ελλάδα: Πώς μια κρίσιμη πρώτη ύλη φέρνει τη χώρα στο επίκεντρο του ευρωπαϊκού σχεδιασμού
- Πώς οι χαμένες αυτοκρατορίες εξακολουθούν να διαμορφώνουν την Ευρώπη
- Ρωσία: Επέστρεψαν πολίτες που είχαν απαχθεί από το Κουρσκ μετά την εισβολή της Ουκρανίας
- Ιράν – ΗΠΑ: Ξεκινούν στο Ομάν οι έμμεσες συνομιλίες με την Ουάσιγκτον υπό τον φόβο στρατιωτικής επίθεσης

