Οριστικοποιείται το επώδυνο «πακέτο» των 11,5 δισ. ευρώ του μεσοπρόθεσμου
Κοντά στην οριστικοποίηση βρίσκονται οι επώδυνες περικοπές που θα περιλαμβάνονται στο πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ. Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, προβλέπονται περικοπές επιδομάτων βάσει εισοδηματικών κριτηρίων, ΕΚΑΣ στους άνω των 65, περικοπές στα ειδικά μισθολόγια, ενιαίο μισθολόγιο στις ΔΕΚΟ και μειώσεις συντάξεων από 2%-15% στις άνω των 700 ευρώ. Νέα σύσκεψη τη Δευτέρα στο υπουργείο Οικονομικών, όπου αναμένεται να κλείσει οριστικά το πακέτο που θα φτάσει στο Μαξίμου.
Κοντά στην οριστικοποίηση βρίσκονται οι επώδυνες περικοπές που θα περιλαμβάνονται στο πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ.
Νέα σύσκεψη τη Δευτέρα στο υπουργείο Οικονομικών, όπου αναμένεται να κλείσει οριστικά το πακέτο που θα φτάσει στο Μαξίμου
Πέρα από το θέμα της εφεδρείας, όπου φαίνεται να υιοθετείται μία ηπιότερη μορφή, το πακέτο -σύμφωνα με όσα αναφέρονται στα «Νέα» της Δευτέρας, περιλαμβάνει τα εξής:
- Περικοπή κοινωνικών επιδομάτων με βάση εισοδηματικά κριτήρια της οικογένειας.
- Το ΕΚΑΣ θα κοπεί για τους κάτω των 65 ετών, ενώ στο πλαίσιο των εισοδηματικών κριτηρίων που θα ισχύσουν θα ληφθεί υπόψη και η ιδιοκατοίκηση.
- Περικοπή σύνταξης ΟΓΑ κατά 30 ευρώ.
- Περικοπή δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και επιδόματος αδείας (για όσους δημοσίους υπαλλήλους εξακολουθούν να τα λαμβάνουν).
- Μείωση των μισθών όσων ανήκουν στα ειδικά μισθολόγια. Θα ισχύσει από 1ης Ιανουαρίου 2012 και θα επιδιωχθεί να αντιμετωπιστούν ευνοϊκότερα οι μάχιμοι ένστολοι.
- Περικοπή του εφάπαξ κατά 23% για τους δημοσίους υπαλλήλους αλλά και για τα άλλα Ταμεία.
- Μείωση των συντάξεων από 700 ευρώ και πάνω σε ποσοστά που κυμαίνονται από 2% έως 15%.
- Περικοπές των δεύτερων και τρίτων συντάξεων.
- Περικοπές των συντάξεων άγαμων θυγατέρων.
- Επέκταση του ενιαίου μισθολογίου στις ΔΕΚΟ, με αποτέλεσμα να μειωθούν οι μισθοί των υπαλλήλων τους σε ποσοστά έως και 35%.
- Κλείσιμο και συγχωνεύσεις οργανισμών και κάθε είδους φορέων του Δημοσίου (υπολογίζονται περίπου σε 50).
Από το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ, το ποσό που αντιστοιχεί σε περικοπές συντάξεων και κοινωνικών επιδομάτων κυμαίνεται στα 4,5-5 δισ. ευρώ.
Το πακέτο θα περιλαμβάνει μέτρα για τον περιορισμό των δαπανών σε υγεία και άμυνα καθώς και στην παιδεία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οι Arctic Monkeys επιστρέφουν με νέο κομμάτι και για καλό σκοπό
- Τραμπ: «Άσχημα πράγματα θα συμβούν» στην Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο αν «δεν αλλάξουν τον τρόπο τους»
- Ο Πάπας Λέων ΙΔ’ προσκλήθηκε να συμμετάσχει στο «Συμβούλιο Ειρήνης» του Τραμπ
- Ο Λανουά δεν ξέρει σε ποιους να στηριχθεί
- Κικίλιας στο Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδος: Όταν συνεργαζόμαστε, τα αποτελέσματα είναι πραγματικά και μετρήσιμα
- ΙΣΤΟΡΙΕΣ: Το νέο τεύχος έρχεται αυτό το Σάββατο μαζί με τα ΝΕΑ

