Σε νέο επίπεδο-ρεκόρ αυξήθηκαν τα «κόκκινα» δάνεια στην Ισπανία
Το ποσοστό των επισφαλών τραπεζικών δανείων, που αποτελεί και ένδειξη της κατάστασης της υγείας ενός τραπεζικού συστήματος, σημείωσε νέα άνοδο κατά 9,42% τον Ιούνιο, φθάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από το 1994, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή η Τράπεζα της Ισπανίας.
Το ποσοστό των επισφαλών τραπεζικών δανείων, που αποτελεί και ένδειξη της κατάστασης της υγείας ενός τραπεζικού συστήματος, σημείωσε νέα άνοδο κατά 9,42% τον Ιούνιο, φθάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από το 1994, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή η Τράπεζα της Ισπανίας.
Τα επισφαλή δάνεια, κυρίως στεγαστικά, διαμορφώθηκαν στο ποσό των 164,361 δισ. ευρώ τον Ιούνιο, ήτοι ποσοστό 9,42% του συνόλου των χορηγήσεων, έναντι 8,96% το Μάιο και 8,72% τον Απρίλιο.
Το «σκάσιμο» της «φούσκας» των ακινήτων το 2008 έχει αποσταθεροποιήσει τον ισπανικό χρηματοπιστωτικό τομέα, καθώς ορισμένες τράπεζες έχουν σημαντικές ζημιές από την έκθεση τους στον τομέα της στεγαστικής πίστης.
Η ανάγκη αντιμετώπισης του προβλήματος εξώθησε την Ισπανία στην υποβολή αιτήματος στήριξης προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία μπορεί να ανέλθει έως και τα 100 δισ. ευρώ, βάσει της σχετικής απόφασης της ΕΕ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Οι ΗΠΑ προειδοποιούν για στρατιωτικές δραστηριότητες στον εναέριο χώρο του Μεξικού και της κεντρικής Αμερικής
- Ισημερινός: Αναπτύσσονται 10.000 στρατιωτικοί για την αντιμετώπιση των συμμοριών που διακινούν ναρκωτικά
- Η απεργία πείνας τελείωσε με την βρετανική κυβέρνηση να απορρίπτει συμβόλαιο 2 δισ. λιρών προς την Elbit
- Το Ιράν δεν είναι πλέον προσκεκλημένο στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια
- Βενεζουέλα: Τουλάχιστον 47 στρατιωτικοί σκοτώθηκαν στην επιχείρηση των ΗΠΑ για την απαγωγή του Μαδούρο
- Ο Μερτς επιτίθεται με σφοδρότητα στις ΗΠΑ και στους γερμανούς εργαζόμενους
