Πότε οι άνδρες προτιμούν τις παχουλές γυναίκες;
Οι άνδρες όταν είναι αγχωμένοι θεωρούν τις υπέρβαρες και παχύσαρκες γυναίκες πιο ελκυστικές απ’ ότι όταν είναι χαλαροί, υποστηρίζουν Βρετανοί επιστήμονες σε άρθρο τους που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο PLoS ONE.
Σύμφωνα με μια επιστημονική θεωρία, το πρότυπο αυτό ισχύει και όταν το άτομο είναι συναισθηματικά αγχωμένο, επειδή ένα παχύτερο και πιο ώριμο σώμα είναι ένδειξη ότι το άτομο μπορεί να αντέξει τις δυσκολίες.
Ο Δρ Βίρεν Σουαμι από το Πανεπιστήμιο του Γουεστμίνστερ στο Λονδίνο και ο συνεργάτης του Μάρτιν Τοβι από το Πανεπιστήμιο του Νιουκάστλ με τυχαία επιλογή υπέβαλλαν άνδρες σε μια στρεσογόνο κατάσταση που έμοιαζε με συνέντευξη για δουλειά ή σε μια χαλαρή φάση όπου οι συμμετέχοντες περίμεναν ήσυχα σε ένα δωμάτιο. Στη μελέτη έλαβαν μέρος συνολικά 81 Βρετανοί.
Μετά την στεσογόνο ψευδή συνέντευξη ή την ήσυχη αναμονή, οι άνδρες κλήθηκαν να κρίνουν την εκλυστικότητα που εξέπεμπαν οι φωτογραφίες γυναικών, των οποίων το βάρος κυμαινόταν από έλλειψη έως και πλεονασμό.
Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι στρεσαρισμένοι άνδρες χαρακτήρισαν τα βαρύτερα σώματα θετικά, συγκριτικά με τους άνδρες που ήταν ήρεμοι. Οι πρώτoi θεώρησαν τις γυναίκες με κανονικό βάρος λιγότερο ελκυστικές, εν αντιθέσει με τους ήρεμους συμμετέχοντες.
Η μελέτη δείχνει ότι το περιεχόμενο παίζει σημαντικό ρόλο στο τι θεωρεί ο καθένας ελκυστικό ή όχι. Επίσης αιτιολογεί γιατί τα κριτήρια της ομορφιάς ποικίλουν από πολιτισμό σε πολιτισμό, ακόμη και εντός της ίδιας πολιτισμικής κουλτούρας ενός λαού.
health.in.gr
- Παλαιά Φώκαια: Συνελήφθη 48χρονος ιδιοκτήτης καταστήματος – Κατασχέθηκαν 904 κροτίδες
- Απίστευτες εικόνες στην Τουρκία: Γενική σύρραξη μεταξύ παικτών με τη λήξη του Τράμπζονσπορ – Γαλατασαράι! (vid)
- Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ τη Μεγάλη Εβδομάδα
- «Ανακαλύπτει ξανά και ξανά το ‘βαθύ κράτος’ που ο ίδιος εξέθρεψε» – Νέα Αριστερά για Μητσοτάκη
- ΠΑΣΟΚ για ανάρτηση Μητσοτάκη: Η κυβέρνηση είναι ένα καθεστώς που θέλει να μείνει γαντζωμένο στην εξουσία
- Les Rayons et les Ombres: Η ταινία που διχάζει τη Γαλλία
