Νόμο για την επιστροφή των «μαϊμού» συντάξεων και επιδομάτων προανήγγειλε ο Γ.Βρούτσης
Πρωτοβουλία για νομοθετική ρύθμιση που θα προβλέπει την επιστροφή στο ακέραιο των συντάξεων και επιδομάτων που εισπράττονταν παράνομα αναλαμβάνει το υπουργείο Εργασίας, όπως δήλωσε στον ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της Τρίτης ο Γ.Βρούτσης. Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, έως τις αρχές φθινωπόρου θα είναι έτοιμο ένα νέο σύστημα, το οποίο θα εφαρμοστεί από 1/1/13 για να τερματιστεί διά παντός η παραβατικότητα στα ασφαλιστικά ταμεία και το φαινόμενο των «μαϊμού» συντάξεων.
Πρωτοβουλία για νομοθετική ρύθμιση που θα προβλέπει την επιστροφή στο ακέραιο των συντάξεων και επιδομάτων που εισπράττονταν παράνομα αναλαμβάνει το υπουργείο Εργασίας, όπως δήλωσε στον ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της Τρίτης ο Γ.Βρούτσης.
Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, έως τις αρχές φθινοπώρου θα είναι έτοιμο ένα νέο σύστημα, το οποίο θα εφαρμοστεί από 1/1/13 για να τερματιστεί διά παντός η παραβατικότητα στα ασφαλιστικά ταμεία και το φαινόμενο των «μαϊμού» συντάξεων.
Όπως είπε, το υπουργείο Εργασίας βρήκε έναν απλό και έξυπνο τρόπο για να διασφαλίσει τη νομιμότητα, χωρίς επιπλέον δαπάνες. «Δεν θα χρειαστεί ούτε ευρώ, ούτε μια εργατοώρα» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Όσον αφορά στη νομική ρύθμιση που προωθεί ο Γ.Βρούτσης, θα προβλέπει μια περίοδο «χάριτος», κατά την οποία όσοι εισέπραξαν παράνομα συντάξεις ή επιδόματα θα τα επιστρέψουν. Σε αντίθετη περίπτωση, οι παρανομούντες θα βρεθούν αντιμέτωποι με βαριές ποινές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Τα λάθη κοστίζουν
- Έξυπνα γυαλιά: Οι συσκευές της Meta σε μετατρέπουν σε «ηλίθιο με κάμερα στο πρόσωπο»
- Πόλεμος Ιράν: Οικονομικός «σεισμός» με άλμα στο πετρέλαιο, μπλόκο στο Ορμούζ και παγκόσμια κρίση
- Κρήτη: Νέα επιχείρηση διάσωσης μεταναστών – Εντοπίστηκαν από γαλλικό πολεμικό πλοίο και αεροσκάφος της frontex
- Κίνα: Γιατί η Τεχνητή Νοημοσύνη δεν αντικαθιστά θέσεις εργασίας στη χώρα
- Γιορτή σήμερα 14 Απριλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο

