Μία ακόμα απάτη εις βάρος του ΙΚΑ με πρωταγωνιστή «ανάπηρο» συνταξιούχο
Mία ακόμα απάτη εις βάρος του ΙΚΑ είδε το φως της δημοσιότητας, καθώς η διοίκηση του Ιδρύματος, αξιοποιώντας τα δεδομένα του πληροφοριακού συστήματος, εντόπισε συνταξιούχο, ο οποίος λάμβανε σύνταξη αναπηρίας από το 1989 έως και το 2010, ενώ συγχρόνως εργαζόταν και ασφαλιζόταν σε πιστωτικό ίδρυμα. Η ζημιά ξεπερνά τις 131 χιλιάδες ευρώ.
Mία ακόμα απάτη εις βάρος του ΙΚΑ είδε το φως της δημοσιότητας, καθώς η διοίκηση του Ιδρύματος, αξιοποιώντας τα δεδομένα του πληροφοριακού συστήματος, εντόπισε συνταξιούχο, ο οποίος λάμβανε σύνταξη αναπηρίας από το 1989 έως και το 2010, ενώ συγχρόνως εργαζόταν και ασφαλιζόταν σε πιστωτικό ίδρυμα.
Σύμφωνα με το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, το ύψος της οικονομικής ζημίας, που προκλήθηκε στο Ίδρυμα, λόγω καταβολής αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών σύνταξης ανέρχεται στις 131.362,99 ευρώ
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από σχετική έρευνα, ο ανωτέρω συνταξιούχος, ενώ ελάμβανε σύνταξη βαριάς αναπηρίας, παρότι εργαζόταν, την 1η Ιανουαρίου 2011, κατέθεσε εκ νέου αίτηση σύνταξης αναπηρίας στο τοπικό υποκ/μα ασφαλισμένων των εντασσόμενων Ταμείων και κλάδων ΤΣΠ-ΑΤΕ, ΤΣΠ-ΕΤΕ, ΤΣΠ-ΤΕ, ΤΑΠ-ΕΤΒΑ & ΤΑΠΑΕ-ΕΘΝΙΚΗ και δικαιώθηκε αυτής.
Όπως ανακοινώθηκε, το αρμόδιο υποκατάστημα προέβη σε άρση της ασφαλιστικής αναπηρίας, σε καταλογιστική απόφαση και στην υποβολή μηνυτήριας αναφοράς ενώπιον του εισαγγελέα Πρωτοδικών.
Η διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ τονίζει ότι οι έλεγχοι στις καταβαλλόμενες παροχές, με διασταυρώσεις στοιχείων, που τηρούνται από τις υπηρεσίες του και από άλλους οργανισμούς και φορείς, συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς, προκειμένου να παταχθούν παραβατικές συμπεριφορές, που δημιουργούν διαρροές στα οικονομικά του Ιδρύματος και, τελικά, αποβαίνουν σε βάρος των πραγματικά δικαιούχων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Δεν έχετε στολίσει ακόμη; Τι να προσέξετε στο χριστουγεννιάτικο δέντρο
- Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Άρης, Ρίτσαρντ Σιάο ευχήθηκε στον Γιάννη Αντετοκούνμπο για τα γενέθλιά του
- Ο Πέδρο Πασκάλ μιλάει για τη μακροχρόνια φιλία του με την Σάρα Πόλσον – «Δεν υπάρχω χωρίς εσένα»
- Κουτσούμπας στον Τύρναβο: Είμαστε με τα μπλόκα της αγροτιάς. Είμαστε με όποια μορφή πάλης αποφασίσετε εσείς
- Στη Βηθλεέμ ετοιμάζονται για τα πρώτα τους Χριστούγεννα μετά από 2 χρόνια
- Λιντς – Λίβερπουλ 3-3: Νέα «γκέλα» για τους «ρεντς»