Έλεγχος του υπουργείου Οικονομικών για ΔΕΚΟ που δεν έκοψαν μισθούς και επιδόματα
Επιστολή προς όλους τους υπουργούς, με την οποία ζητά να ελέγξουν σε ποιες ΔΕΚΟ και οργανισμούς που τελούν υπό την εποπτεία τους δεν έχουν γίνει οι μισθολογικές περικοπές που ορίζονται σε πέντε νομοσχέδια του 2010 και του 2011, απέστειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Στο υπουργείο Οικονομικών υπάρχει η εκτίμηση ότι το 60% των ΔΕΚΟ, φορέων και οργανισμών δεν έχει προχωρήσει σε περικοπές μισθών και επιδομάτων. Τα στοιχεία αναμένεται να φθάσουν στα χέρια του κ. Σταϊκούρα στις αρχές της εβδομάδας, εν όψει και της άφιξης της τρόικας.
Επιστολή προς όλους τους υπουργούς, με την οποία ζητά να ελέγξουν σε ποιες ΔΕΚΟ και οργανισμούς που τελούν υπό την εποπτεία τους δεν έχουν γίνει οι μισθολογικές περικοπές που ορίζονται σε πέντε νομοσχέδια του 2010 και του 2011, απέστειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Real news, στο υπουργείο Οικονομικών υπάρχει η εκτίμηση ότι το 60% των ΔΕΚΟ, φορέων και οργανισμών δεν έχει προχωρήσει σε περικοπές μισθών και επιδομάτων, όπως ορίζουν οι νόμοι 3833/2010, 3845/2010, 3899/2010, 3986/2010 και 4024/2011 (όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει).
Στην επιστολή του, η οποία εστάλη στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας, ο κ. Σταϊκούρας ζητά από τους υπουργούς: «Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε, μέχρι την Παρασκευή 20/7/12, σε ποιούς από τους εποπτευόμενους φορείς σας εφαρμόζονται πλήρως, σε ποιούς μερικώς και σε ποιούς δεν εφαρμόζονται καθόλου οι διατάξεις των ανωτέρω νόμων.
Η εφημερίδα σημειώνει ότι έως την Παρασκευή ο κ. Σταϊκούρας δεν είχε λάβει σχεδόν καμία απάντηση, ωστόσο οι διοικήσεις των ΔΕΚΟ που τους αφορά το θέμα προφανώς ενημερώθηκαν, καθώς τουλάχιστον σε μία περίπτωση το ΔΣ έσπευσε να συνεδριάσει προκειμένου να λάβει τώρα την απόφαση για περικοπές.
Σύμφωνα με το Mega, τα στοιχεία αναμένεται να φθάσουν στα χέρια του κ. Σταϊκούρα στις αρχές της εβδομάδας, εν όψει και της άφιξης της τρόικας. Στόχος της κυβέρνησης είναι να δείξει ότι οι νόμοι εφαρμόζονται στην πράξη και δεν ψηφίζονται μόνο, όπως η χώρα έχει κατηγορηθεί και στο παρελθόν από τους εταίρους της.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κρασί: Σήμα κινδύνου εκπέμπει ο γερμανικός αμπελοοινικός τομέας
- Μπλεξίματα για την Αργεντινή από τη FIFA για το πανό για τα Φώκλαντ
- Κλιματική αλλαγή: Η ζέστη και ο καπνός από τις πυρκαγιές αποτελούν τη νέα επικίνδυνη πραγματικότητα
- Ιράν: 38 νεκροί και πάνω από 400 τραυματίες από τις 22 Ιουνίου – Επίθεση σε στρατιωτική βάση στη Συρία
- Ανεξάρτητος βουλευτής και ο Διονύσης Καλαματιανός
- Βριλήσσια: Σκύλος επιτέθηκε σε 66χρονο τον τραυμάτισε και σκότωσε το σκυλάκι του – Χειροπέδες στην ιδιοκτήτρια
- Συμπληρώματα διατροφής σκύλου: Πότε είναι απαραίτητα για την υγεία του
- Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τη Φορτούνα Σιτάρντ στο τρίτο φιλικό προετοιμασίας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442