Έτοιμες οι υπουργικές αποφάσεις για ταυτόχρονη υποβολή φόρων και εισφορών
Μέχρι τις 21 Ιουλίου θα έχουν υπογραφεί οι υπουργικές αποφάσεις για την ταυτόχρονη υποβολή φόρου μισθωτών υπηρεσιών και ασφαλιστικών εισφορών και την εφαρμογή της ηλεκτρονικής διασύνδεσης ανάμεσα στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), το ΙΚΑ και τον ΟΑΕΔ, σύμφωνα με ανακοίνωση του του υπουργού Εργασίας Γ.Βρούτση. Με την εφαρμογή των μέτρων, αναμένονται άμεσα αποτελέσματα στην καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας, της γραφειοκρατίας, της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής, είπε ο υπουργός.
Μέχρι τις 21 Ιουλίου θα έχουν υπογραφεί οι υπουργικές αποφάσεις για την ταυτόχρονη υποβολή φόρου μισθωτών υπηρεσιών και ασφαλιστικών εισφορών και την εφαρμογή της ηλεκτρονικής διασύνδεσης ανάμεσα στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ) και τον Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).
Αυτό ανέφερε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, που τόνισε ότι με την εφαρμογή των μέτρων, αναμένονται άμεσα αποτελέσματα στην καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας, της γραφειοκρατίας, της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής.
Με την ηλεκτρονική διασύνδεση οι εργοδότες θα μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά έντυπα, αρμοδιότητας του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας και του ΙΚΑ και ΟΑΕΔ, όπως είναι οι πίνακες προσωπικού, οι αναγγελίες πρόσληψης, οι μεταβολές αποδοχών, ενώ το υπουργείο Εργασίας θα μπορεί να παρακολουθεί κάθε τροποποίηση του ωραρίου ή της οργάνωσης του χρόνου εργασίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ανοιχτό να συνεχίσει στη Σεβίλλη ο Βλαχοδήμος: «H απόφαση θα παρθεί από τη Νιούκαστλ»
- Ο Εμμανουήλ Καραλής έβαλε τέλος στη «μοναξιά» του Μόντο Ντουπλάντις
- Μπαχρέιν: Η πρεσβεία των ΗΠΑ καλεί τους Αμερικανούς να αποφεύγουν ξενοδοχεία
- Ολυμπιακός: Φοβερή ατμόσφαιρα στις Σέρρες – Πάνω από 4.000 οπαδοί στο πλευρό της ομάδας (pics)
- Pokémon, ετών 30: Πώς ένα παιχνίδι του 1996 ενέπνευσε μια ολόκληρη γενιά επιστημόνων
- Reports: 53 Greek-owned Ships in Persian Gulf, Hormuz Strait

