Κύπριο πρώην υπουργό κατονομάζει ο Ν.Ζήγρας ως πρόσωπο-κλειδί στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου
Ενεργό ρόλο στην υπόθεση της διακίνησης «μαύρου» χρήματος από εξοπλιστικά προγράμματα απέδωσε σε Κύπριο πρώην υπουργό ο εξάδελφος του 'Ακη Τσοχατζόπουλου, Νίκος Ζήγρας, κατά την απολογία του. Σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε στον ανακριτή ότι ο Κύπριος πολιτικός, με περισσότερες από μία θητείες σε υπουργική θέση, είχε ενεργό ρόλο όχι μόνο στην οργάνωση της όλης επιχείρησης για το «ξέπλυμα» αλλά και σε διακίνηση χρημάτων προερχόμενων από «μίζες» που δόθηκαν για την επιλογή των ρωσικών όπλων TORMI.
Ενεργό ρόλο στην υπόθεση της διακίνησης «μαύρου» χρήματος από εξοπλιστικά προγράμματα απέδωσε σε Κύπριο πρώην υπουργό ο εξάδελφος του ‘Ακη Τσοχατζόπουλου, Νίκος Ζήγρας, κατά την απολογία του.
Ο συγκατηγορούμενος του πρώην υπουργού, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, υποστήριξε στον ανακριτή ότι επιφανής Κύπριος πολιτικός, με περισσότερες από μία θητείες σε υπουργική θέση, είχε ενεργό ρόλο όχι μόνο στην οργάνωση της όλης επιχείρησης για το «ξέπλυμα» αλλά και σε διακίνηση χρημάτων προερχόμενων από «μίζες» που δόθηκαν για την επιλογή των ρωσικών όπλων TORMI.
Κατά τους ισχυρισμούς του θεωρούμενου ως ανθρώπου- κλειδί στη διαχείριση των εξωχώριων εταιρειών που νομιμοποιούσαν το λεγόμενο «μαύρο πολιτικό χρήμα», ο Κύπριος πολιτικός φέρεται να εμπλέκεται εξαιρετικά ενεργά στη δημιουργία των επίμαχων εταιρειών. Επίσης, κατά τον κατηγορούμενο, ο πρώην πολιτικός «έφερνε» συχνά στην Ελλάδα χρήματα «σε σακούλες». Αντίστοιχες μεταφορές, κατά τον κατηγορούμενο, έκανε και άλλο πρόσωπο, ήδη κατηγορούμενος για τα εξοπλιστικά, επί σειρά ετών συνεργάτης -με κορυφαίες θέσεις σε υπουργεία- του ‘Ακη Τσοχατζόπουλου.
Ο Νίκος Ζήγρας, προφυλακισμένος, από τον περασμένο Απρίλιο, για την υπόθεση των παράνομων εσόδων του ‘Ακη Τσοχατζόπουλου, φέρεται να απέδωσε επίσης ρόλο αποδέκτη παράνομων χρημάτων και στην πρώην σύζυγο του πρωταγωνιστή της υπόθεσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ν. Ζήγρας είπε, επίσης, στον ανακριτή της υπόθεσης ότι ο πρώην υπουργός ξόδευε ποσά πάνω από 2,5 εκατομμύρια ευρώ σε εκλογικές αναμετρήσεις, ώστε να εκλέγεται για να εξασφαλίζει ασυλία. Κατά τον μέχρι πρότινος στενό συνεργάτη του πρώην υπουργού, τα χρήματα αυτά ο ‘Ακης Τσοχατζόπουλος τα ξόδευε για να εξαγοράζει ψήφους «ομογενών από τη Ρωσία και αθίγγανων», αλλά και για παροχές εισιτηρίων διαρκείας του ΠΑΟΚ που αγόραζε κατά εκατοντάδες.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Τι έδειξαν τα αλκοτέστ μετά το ρεβεγιόν Χριστουγέννων – Συνεχίζονται εντατικά οι έλεγχοι
- Παπανικολάου για Μόρις: «Τα πρώτα δείγματα είναι πάρα πολύ ενθαρρυντικά»
- Άγιος Δημήτριος: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας ο δήμος
- Κυβερνοασφάλεια: Γιατί οι χάκερς αγαπούν τις γιορτές – Τρία τρανταχτά παραδείγματα των τελευταίων χρόνων
- Eternity C: Το μήνυμα του Έλληνα φρουρού που επέζησε της επίθεση των Χούθι
- Δήμος Αθηναίων: Χριστουγεννιάτικο Γεύμα Αγάπης σε άστεγους και οικονομικά ευάλωτους πολίτες

