Υπό αναίρεση το καθεστώς προνομιακού δανειστή του ESM
Συζητήσεις στην Ευρωζώνη για κατά περίπτωση αφαίρεση του καθεστώτος προνομιακού δανειστή του μόνιμου μηχανισμού στήριξης ESM, αποκάλυψε κορυφαίο στέλεχος των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της Ανγκελα Μέρκελ.
Συζητήσεις στην Ευρωζώνη για κατά περίπτωση αφαίρεση του καθεστώτος προνομιακού δανειστή του μόνιμου μηχανισμού στήριξης ESM, αποκάλυψε κορυφαίο στέλεχος των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της Ανγκελα Μέρκελ.
Μία τέτοια κίνηση θα ανταποκρινόταν σε ανησυχίες χωρών όπως η Ισπανία, οι οποίες φοβούνται ότι το καθεστώς αυτό μπορεί να φοβίσει ιδιώτες επενδυτές, με την έννοια ότι εάν ένα μεγάλο ποσοστό το χρέους τους ανήκει σε άλλα κράτη-μέλη, αυτά τα κράτη, ως προνομιακοί δανειστές, θα πληρωθούν πρώτοι σε περίπτωση αναδιάρθρωσης ή χρεοκοπίας.
Ο Βόλκερ Κάουντερ, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του CDU, δεν ανέφερε συγκεκριμένα την Ισπανία στην κλειστή σύσκεψη όπου έκανε αυτές τις αναφορές, αλλά δήλωσε ότι συζητείται να επιτρέπεται κατά περίπτωση σε κράτη-μέλη να λάβουν βοήθεια από τον ESM χωρίς το καθεστώς προνομιακού δανειστή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Εξεταστική – ΟΠΕΚΕΠΕ: Σε εξέλιξη η κατάθεση Γκόλια και Σκουρλέτη – Δείτε live
- Αισιόδοξος Αμερικανός πρέσβης για Γροιλανδία – Βλέπει τη κρίση σαν ευκαιρία για ΝΑΤΟ
- O Λεβαδειακός και η ευκαιρία για +9 από τον Παναθηναϊκό – Βόλος και Ατρόμητος «μάχονται» στο Πανθεσσαλικό
- Αυτοκίνητο έπεσε σε γκρεμό στα Καπετανιανά – Χωρίς τις αισθήσεις του ο οδηγός
- Υπάρχει περίπτωση ο λύκος να επιτεθεί σε άνθρωπο;
- Καιρός: Νέο κύμα κακοκαιρίας με βροχές και χιόνια – Τι προβλέπουν τέσσερις μετεωρολόγοι


