Παράταση 15 ετών για αποπληρωμή του χρέους βλέπει η Ιρλανδία – Διαψεύδει η Κομισιόν
Η ΕΕ εξετάζει το ενδεχόμενο παράτασης του χρόνου αποπληρωμής του ιρλανδικού χρέους ύψους 85 δισ. ευρώ σε 30 χρόνια από 15, ανέφερε τη Δευτέρα το κρατικό κανάλι RTE, επικαλούμενο πηγές κοντά στους δανειστές της, όπως αναφέρει το Reuters. Ωστόσο η Κομισιόν διαψεύδει με δήλωσή της την ύπαρξη τέτοιας απόφασης που θα στόχευε στη διευκόλυνση του Δουβλίνου στην προσπάθειά του να επιστρέψει στις αγορές με μακροχρόνιες εκδόσεις τίτλων, πριν την λήξη των όρων του μνημονίου στα τέλη του 2013.
Η ΕΕ εξετάζει το ενδεχόμενο παράτασης του χρόνου αποπληρωμής του ιρλανδικού χρέους ύψους 85 δισ. ευρώ σε 30 χρόνια από 15, ανέφερε τη Δευτέρα το κρατικό κανάλι RTE, επικαλούμενο πηγές κοντά στους δανειστές της, όπως αναφέρει το Reuters.
Ωστόσο η Κομισιόν διαψεύδει με δήλωσή της την ύπαρξη τέτοιας απόφασης που θα στόχευε στη διευκόλυνση του Δουβλίνου στην προσπάθειά του να επιστρέψει στις αγορές με μακροχρόνιες εκδόσεις τίτλων, πριν την λήξη των όρων του μνημονίου στα τέλη του 2013.
Σύμφωνα με το κρατικό κανάλι η παράταση θα αφορά τα έκτακτα δάνεια της ΕΕ, αλλά όχι του ΔΝΤ. Επίσης, σύμφωνα με το RTE, το θέμα δεν έχει τεθεί στην ιρλανδική κυβέρνηση ή σε άλλους Ευρωπαίους ηγέτες.
Εντωμεταξύ, το ΔΝΤ κάλεσε την Παρασκευή την Ευρώπη να κάνει περισσότερα για να στηρίξει την Ιρλανδία στην προσπάθειά της να επιστρέψει στις αγορές ομολόγων τον ερχόμενο χρόνο.
Διαψεύδει η Κομισιόν
Οι διεθνείς δανειστές της Ιρλανδίας δεν σχεδιάζουν να διπλασιάσουν τη διάρκεια του χρόνου αποπληρωμής μέρους του ύψους 85 δισ ευρώ του δανείου της ΕΕ προς τη χώρα, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής διαψεύδοντας πληροφορίες που είχε μεταδώσει η κρατική ραδιοτηλεόραση της Ιρλανδίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ακάθεκτη η κλιματική κρίση στην Ελλάδα: Ξηρασία, ακραίες βροχοπτώσεις, συρρικνωμένος Μόρνος, σπάνιες χιονοπτώσεις
- Τέιλορ Σουίφτ: Η νεαρότερη γυναίκα που μπαίει στο Hall of Fame των Τραγουδοποιών
- Ρωσία: Το Κρεμλίνο αναγγέλλει «τριμερή» συνάντηση με Ουκρανία και ΗΠΑ στα ΗΑΕ
- Τα μέλη του Ισλαμικού Κράτους θα δικαστούν στο Ιράκ ανεξαρτήτως εθνικότητας ή ρόλου
- Ολοκληρώθηκε η αποχώρηση των ΗΠΑ από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας – Άφησαν «φέσι» 260 εκατ. δολαρίων
- Σύνοδος κορυφής – ΕΕ: Οι αποφάσεις για τις σχέσεις με τις ΗΠΑ, τη Γροιλανδία και την Αρκτική
