Shopping: αντιγήρανση για κάθε ηλικία
Με τα σωστά καλλυντικά μπορούμε να σταματήσουμε το χρόνο σε όποια ηλικία κι αν βρισκόμαστε.
Γκασιάμη Δήμητρα
30
Όταν τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης δεν λαμβάνονται εγκαίρως, τα σημάδια γήρανσης εμφανίζονται εντονότερα στη δεκαετία των 40. Εξαιτίας της μείωσης της ορμονικής δραστηριότητας επιβραδύνεται ο μηχανισμός ανανέωσης. «Για να αναζωογονήσουμε τις λειτουργίες του δέρματος χρησιμοποιούμε ρετινοειδή τα οποία έχουν την ιδιότητα να τις επαναπρογραμματίζουν αλλά και να αποκαθιστούν προβλήματα όπως ο ρυθμός ανανέωσης των κυττάρων. Οι κρέμες με ρετινοειδή είναι απαραίτητες μετά τα 40», επισημαίνει η δερματολόγος. Προμηθευόμαστε κάποια από αυτές που κυκλοφορούν στην αγορά ή παραγγέλνουμε στο φαρμακείο με τη συνταγή του γιατρού. Παράλληλα ενισχύουμε την άμυνα του δέρματος με συμπυκνωμένα σέρουμ που περιέχουν συστατικά όπως πεπτίδια, λιποϊκό οξύ, υαλουρονικό οξύ, βιταμίνες C, E και χρησιμοποιούμε συσφιγκτικές κρέμες οι οποίες διορθώνουν το περίγραμμα.
Στην ηλικία των 50 η μείωση των οιστρογόνων που συνοδεύει την εμμηνόπαυση αλλάζει σημαντικά το ορμονικό περιβάλλον και η επιδερμίδα γίνεται ολοένα και πιο ευάλωτη, με τραχιά υφή (λόγω της συσσώρευσης των νεκρών κυττάρων), θαμπή όψη και απώλεια σφριγηλότητας. «Για την αντιμετώπιση των συγκεκριμένων ατελειών απαιτείται σχολαστική και εντατική φροντίδα. Ενισχύουμε την περιποίηση με μια πιο πλούσια θρεπτική κρέμα, συσφιγκτικά σέρουμ και καλλυντικά με υαλουρονικό οξύ τα οποία εφαρμόζονται τοπικά πάνω στις ρυτίδες και τις λειαίνουν», συμβουλεύει η κ. Καπελλάρη. Ατέλειες όπως οι διεσταλμένοι πόροι, οι πανάδες από τον ήλιο και οι βαθιές ρυτίδες γύρω από την περιοχή των ματιών αντιμετωπίζονται με βαθύ χημικό πίλινγκ στο δερματολόγο. Η πιο ουσιαστική όμως ανάγκη της επιδερμίδας είναι τα φυτοοιστρογόνα γι’ αυτό τροφοδοτούμε τον οργανισμό με συμπληρώματα όπως το έλαιο νυχτολούλουδου.
woman.in.gr
- Σάμος: Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στον Προφήτη Ηλία του όρους Καρβούνη
- Ισπανία: Εγκαταστάσεις της NASA κοντά στη Μαδρίτη επλήγησαν από τις πυρκαγιές
- Μέση Ανατολή: Η Σαουδική Αραβία πλήττει εγκαταστάσεις των Χούθι – Σειρήνες ηχούν στο Μπαχρέιν
- Η Σαουδική Αραβία επιτέθηκε στους «Χούθι» – Την ευθύνη όμως ανέλαβε η αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Υεμένης
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Ενα μπόνους για συνεπείς
- Στο Νέο Δελχί η κυβέρνηση Μόντι τα βάζει με την Gen Z της Ινδίας – Πόσο θα αντέξουν χωρίς ίντερνετ;
- «Απολαύστε τη διαδρομή» – Το μήνυμα Μασκ για την επέλαση της ΑΙ
- Amazon: Όχι στη χρήση εικόνων ΑΙ από πωλητές μετά από νόμο της Νέας Υόρκης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442